Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Θα διανέμουμε 13,5 εκατομμύρια προϊόντα περιόδου σε τουλάχιστον 200 σχολεία» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Θα διανέμουμε 13,5 εκατομμύρια προϊόντα περιόδου σε τουλάχιστον 200 σχολεία»

Κατηγορία Υγεία στις   11:45 π.μ.  |  Δευτέρα 24 Απριλίου 2023


Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, μίλησε για την δωρεάν διανομή προϊόντων περιόδου σε σχολεία όλης της Ελλάδας.


Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μίλησε στον Σωτήρη Μπέσκο, στην ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 989, για την δωρεάν διανομή προιόντων περιόδου σε σχολεία όλης της Ελλάδας, μετά από ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Η δωρεάν διανομή θα αφορά κοπέλες 12 έως 18 ετών


Το πρόγραμμα έχει στόχο την αποστιγματοποίηση της περιόδου. Παράλληλα θα υπάρξει και δωρεάν διανομή προϊόντων περιόδου στα κορίτσια (πιλοτικά διανομή 13.716.000 προϊόντων σε 200 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη).


Η ίδια μιλώντας στον Alpha 989, δήλωσε:


Η χώρα μας «έρχεται» με ένα σύνολο άνω των 20 δράσεων οι οποίες είναι μεγάλης εμβέλειας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας που γίνεται κάτι τέτοιο.


Έχουμε λοιπόν μία σειρά από δράσεις στον τομέα της Πρωτογενούς πρόληψης, υπάρχουν δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Αναφέρω ενδεικτικά το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά το οποίο τρέχει ήδη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και χάρη σε αυτό έχουν ήδη γίνει 120.000 μαστογραφίες και έχουν ανιχνευθεί με ευρήματα πάνω από επτάμιση χιλιάδες γυναίκες».


«Συνεχίζουμε με προγράμματα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας»


Αναφερόμενη σε αυτό η κ. Αγαπηδάκη είπε οτι θα ξεκινήσει το επόμενο τρίμηνο καθώς και προγράμματα που αφορούν την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου του δέρματος και του πνεύμονα.


«Δε θα υπάρξει καμία ταλαιπωρία με το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά. Έχουμε ενσωματώσει όλο το κομμάτι της τεχνογνωσίας που αποκτήσαμε και τις ψηφιακές εξελίξεις που η χώρα κατέχει και στον τομέα αυτό. Έτσι έχουμε μία σειρά από διαδικασίες οι οποίες κάνουν την πρόσβαση του πολίτη σε αυτές τις εξετάσεις πανεύκολη, όπως τώρα μπορούν οι γυναίκες δικαιούχοι να μπαίνουν στο site, να επιλέγουν την μαστογραφία και μπορούν να δουν τα συνεργαζόμενα κέντρα. Είτε να παίρνουν τηλέφωνο να κλείσουμε ραντεβού, κλείνονται απλά με το ΑΜΚΑ τους είτε λαμβάνουν sms».


«Η διανομή προϊόντων περιόδου θα ξεκινήσει από την επόμενη σχολική χρονιά»


«Τα προϊόντα περιόδου θα ξεκινήσουν να δίνονται μέσα από το σχολείο και μιλάμε για την επόμενη σχολική χρονιά. Τον επόμενο λοιπόν Οκτώβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτό που προβλέπει τη διανομή 13,5 εκατομμυρίων προϊόντων σε 200 σχολεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και μία σειρά από δράσεις που έχουν να κάνουν με το πώς μπορούν να εκπαιδευτούν καλύτερα. Και το λέω αυτό γιατί έχουμε και στην χώρα μας πολλές οικογένειες μονογονεϊκές. Φανταστείτε μία μονογονεϊκή οικογένεια με ένα μπαμπά πόσο δύσκολο είναι να μιλήσει με την κόρη του για αυτά τα θέματα.


Ερχόμαστε λοιπόν να καλύψουν αυτό το κενό, να δυναμώσουμε και τους συνομηλίκους και τους καθηγητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για να μπορούν πλέον τα κορίτσια να είναι πιο φυσιολογικά με κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό στον οργανισμό της γυναίκας».



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html