Η κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» με την διπλή ζωή – Που δρούσε και πως αποκαλύφθηκε η «illegal» Ιρίνα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» με την διπλή ζωή – Που δρούσε και πως αποκαλύφθηκε η «illegal» Ιρίνα

Κατηγορία Ελλάδα στις   11:21 μ.μ.  |  Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

 



Θρίλερ κατασκοπείας στην Αθήνας με την «Μαρία Τσάλλα» να ζει διπλή ζωή με επίκεντρο το Παγκράτι και βιτρίνα ένα μαγαζί με πλεκτά σε κεντρικό σημείο της περιοχής.


Η «Μαρία Τσάλλα» γνωστή στη γειτονιά της και άνθρωπος φιλικός με όλους έκρυψε ένα άλλο πρόσωπο καθώς ήταν κατάσκοπος με το πραγματικό της όνομα να είναι Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα.


Πότε φωτογράφος και πότε ιδιοκτήτρια καταστήματος η κατάσκοπος, ρωσικής καταγωγής σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κατάφερνε να κρύβει καλά τα ίχνη της, όμως η αντίστροφή μέτρηση για την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων που έχουν αποβιώσει.



Ειδικότερα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star αποκαλύφθηκε μάλλον από μια υπάλληλο σε δημοτολόγια γιατί εντοπίστηκε κίνηση τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που είχαν πεθάνει.


Η «Μαρία» η αλλιώς Irina σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ εκμεταλλευόταν πρόσωπα, υπηρεσίες ή διαδικασίες και προωθούσε ταυτότητες και διαβατήρια με τα ονόματα των νεκρών σε άλλους κατασκόπους ή βαρυποινίτες ή «φίλους» που ήθελε η χώρα της να εξαφανίσει και να κρύψει στην Ευρώπη.


Μάλιστα κατάσκοπος φέρεται να είναι και ο σύζυγός της στη Βραζιλία ο οποίος έπεσε στα χέρια των αρχών.


Η αποκάλυψη αυτή της ΕΥΠ θεωρείται πολύ σημαντικά καθώς η συγκεκριμένη γυναίκα έχοντας στην κατοχή της ελληνικό διαβατήριο μπορούσε να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προωθεί τα συμφέροντα του εργοδότη της.


Τι λέει υπάλληλος του καταστήματος και γείτονας της κατασκόπου


«Άνθρωπο πολύ καλό ως χαρακτήρα» χαρακτήρισε τη «Μαρία» υπάλληλος του καταστήματος που διατηρούσε, η οποία μίλησε στο Star και φυσικά δεν είχε την παραμικρή ιδέα για την πραγματική της ταυτότητα.


Γείτονας της κατασκόπου μιλώντας στο newsit.gr είπε χαρακτηριστικά ««την ξέραμε την κοπέλα. Δεν είχαμε πολλά πολλά αλλά τη βλέπαμε δίπλα, στο μαγαζί. Δεν είχαμε πολλές επαφές αλλά μου είχε κάνει εντύπωση ότι μιλούσε 3-4 γλώσσες. Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά σίγουρα. Έχω να τη δω καιρό όμως. Περίπου ένα μήνα το έχει κλείσει το μαγαζί και έχει φύγει».


Τι είναι οι κατάσκοποι «illegals»


Η ΕΥΠ που ξεσκέπασε την δράση της «Μαρίας» διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».


Οι «illegals» είναι κατάσκοποι που προμηθεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.


Όπως αναφέρει η ΕΥΠ «οι «illegals» στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της.


Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους». 


Έκλεισε τους λογαριασμούς στα social media και εξαφανίστηκε


H Mαρία Τσάλλα ανακαλείται από τους illegals, εξαφανίζεται από την Ελλάδα, κλείνει όλα τους λογαριασμούς της στα social media και χάνεται με τις ελληνικές αρχές να ψάχνουν πλέον ποια ήταν η δράση της και τι ακριβώς έκανε όλο αυτό το διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερη κι έχοντας ως κάλυψη το κατάστημα στο Παγκράτι.


Πηγή: newsit.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html