«Παρουσία Δήμου και ΕΛΑΣ έπλεναν με λάστιχο την ηλικιωμένη στον Ωρωπό», λέει δικηγόρος διασώστη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

«Παρουσία Δήμου και ΕΛΑΣ έπλεναν με λάστιχο την ηλικιωμένη στον Ωρωπό», λέει δικηγόρος διασώστη

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   4:59 μ.μ.  |  Τρίτη 7 Μαρτίου 2023




Η δικηγόρος του ενός εκ των δυο διασωστών, που κατηγορούνται ότι έπλεναν γυμνή με λάστιχο στον Ωρωπό στην είσοδο πολυκατοικίας, ηλικιωμένη γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα, ανέφερε ότι το… αποτρόπαιο μπάνιο έγινε παρουσία ανθρώπου του Δήμου και αστυνομικών της ΕΛΑΣ.


Η Βάσω Πανταζή, δικηγόρος ενός εκ των δύο διασωστών που έπλεναν με λάστιχο την ηλικιωμένη μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Καλημέρα Ελλάδα και κατήγγγειλε πως το περιστατικό ντροπής έγινε παρουσία ανθρώπων του Δήμου και της Αστυνομίας.


Η Βάσω Πανταζή ισχυρίστηκε ακόμη πως οι δύο διασώστες δεν κατάβρεξαν την ηλικιωμένη αλλά την έσωσαν, γιατί «ζούσε σε ένα σπίτι – υγειονομική βόμβα». Επίσης είπε ότι οι διασώστες δεν μπορούσαν να βάλουν μέσα στο ασθενοφόρο την ηλικιωμένη γυναίκα στον Ωρωπό γιατί «έπρεπε να την πλύνουν». Και φυσικά έπλυναν την γυναίκα, γυμνή και ξαπλωμένη σε κουβέρτα στην είσοδο πολυκατοικίας.


Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, πάντως, έχει άλλη άποψη. Ήδη διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο (4.3.2023) στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.


Τέθηκε σε αργία


Ο ένας διασώστης είναι και υπάλληλος νοσοκομείου και με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη τέθηκε ήδη σε αργία και κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ανέφερε:


«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας


Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.


Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».


Τι είχε πει ο Δήμαρχος Ωρωπού


«Ο δήμος μας δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο στην συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία» είπε μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης αναφέροντας ότι πλέον η άτυχη 69χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.


«Ντροπή, είναι ντροπιαστικό και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στο συγκεκριμένο σπίτι γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και τη διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία.


Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Εκτός από αυτό, οι διασώστες είπαν ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και ότι η ίδια η γυναίκα τους ζήτησε να την πλύνουν».


Όπως είχε αναφέρει ο κος. Γιασημάκης στο Newsit.gr «έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον δήμο Ωρωπού για το περιστατικό.


Ο κ. Γιασημάκης τόνισε επίσης ότι «η 69χρονη από τις 28 Φεβρουαρίου βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και είναι πολύ καλύτερα». 


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html