Τέμπη: Τα κρίσιμα ερωτήματα για την εθνική τραγωδία – Οι «εικονικές υπερωρίες» και τα πρώτα λεπτά στο σταθμαρχείο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Τα κρίσιμα ερωτήματα για την εθνική τραγωδία – Οι «εικονικές υπερωρίες» και τα πρώτα λεπτά στο σταθμαρχείο

Κατηγορία Ελλάδα στις   11:51 μ.μ.  |  Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023




Παραμένουν δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι Αρχές ερευνούν τι συνέβη στο σταθμαρχείο του Σ.Σ. Λάρισας μετά τη σύγκρουση των τρένων, καθώς σήμερα (9.3.2023) έγινε γνωστό πως η ώρα παράδοσης – παραλαβής άλλαξε με διορθωτικό στο βιβλίο των σταθμαρχών.


Από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, μέχρι αυτή που έφτασε η αστυνομία στο σταθμαρχείο του Σ.Σ Λάρισας μεσολαβούν περίπου 3,5 ώρες, αφού η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 23:20 της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου ενώ οι αστυνομικοί έφτασαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 1 Μαρτίου.


Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τρεις άνθρωποι έφτασαν στο σταθμαρχείο λίγη ώρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Πρώτος ήταν ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων στις 23:30, όπου ειδοποίησε τον συνάδελφό του που είχε την απογευματινή βάρδια, ο οποίος έφτασε περίπου 10 με 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Τελευταίος, έφτασε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.


Όμως, η ώρα παράδοσης – παραλαβής είχε ήδη αλλάξει με το διορθωτικό στο βιβλίο των σταθμαρχών, εκεί όπου έχουν υποχρέωση να σημειώνουν την ώρα αλλαγής της κάθε βάρδιας και να υπογράφουν. Την αποκάλυψη ότι κάποιος διόρθωσε την ώρα στο βιβλίο την έκανε ο ίδιος ο 59χρονος σταθμάρχης που έχει συλληφθεί, στην κατάθεσή του στις Αρχές.



Ήδη, ένα από τα ερωτήματα του τι έφταιξε και έγινε η τραγωδία στα Τέμπη αφορούσε την ευθύνη των παλαιότερων και εμπειρότερων σταθμαρχών, οι οποίοι άφησαν μόνο του τον 59χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος ήταν αρκετά άπειρος για να αναλάβει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.


Στην κατάθεσή του, ο προϊστάμενός τους είχε τονίσει ότι είχε δώσει εντολή στους σταθμάρχες Π.Κ. και Π.Χ. να παραμείνουν μαζί με τον κατηγορούμενο 59χρονο συνάδελφό τους μέχρι τις 23:00. Όμως, ο 59χρονος κατέθεσε πως οι σταθμάρχες των προηγούμενων βαρδιών είχαν φύγει λίγο μετά τις 22:00.



Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Star, το βιβλίο των σταθμαρχών βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας και θα εξεταστεί, αφού η πιθανή αλλοίωση των ωρών με το διορθωτικό μπορεί να δώσει νέα διάσταση στα γεγονότα πριν και μετά την τραγωδία στα Τέμπη.


Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε άλλα 3 άτομα. Για την τραγωδία στα Τέμπη κατηγορούνται και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον 59χρονο που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά οι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 και έφυγαν νωρίτερα.


«Εικονικές οι υπερωρίες» δηλώνει ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων


Αποκαλυπτικά είναι, επίσης, όσα δηλώνει στο Star ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων για τις υπερωρίες και τον φόρτο εργασίας που επικαλέστηκε ο ένας από τους παλαιότερους σταθμάρχες ώστε να αλλάξει τη βάρδιά του με τον 59χρονο, ισχυριζόμενος ότι δούλευε 20 ημέρες χωρίς ρεπό.


«Έφυγε 20 λεπτά νωρίτερα. Αυτή η ώρα δεν είναι να δουλεύουν δύο άτομα μαζί, σαν εικονική μας τη δίνει η υπηρεσία για υπερωρία. Ο Π…. πέρασε 30 τρένα όλο το απόγευμα, ένα τρένο του άφησε να περάσει, και αυτός τα έκανε μαντάρα; Ακριβώς έτσι όπως στα λέω, έτσι ακριβώς τα είπα στην ανακρίτρια» δήλωσε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων.


Ειδικοί απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη


Ο μηχανολόγος μηχανικός και δικαστικός πραγματογνώμονας, Αναστάσιος Δέδες, απαντάει  σε κρίσιμα ερωτήματα της τραγωδίας. Για παράδειγμα, οι μηχανοδηγοί των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών πρόλαβαν να αντιδράσουν ή συγκρούστηκαν μετωπικά χωρίς να φρενάρουν;


«Δεν πρέπει να υπήρχε επιβράδυνση των αμαξοστοιχιών και ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχε οπτική επαφή μεταξύ των δύο οδηγών επειδή ήταν στροφή εκεί, δεν ήταν ανοιχτός χώρος για να δει ο ένας τον άλλον…» δηλώνει στο Star ο κ. Δέδες.



Επίσης, σε ποια απόσταση θα είχε ακινητοποιηθεί η εμπορική αμαξοστοιχία, που μετέφερε λαμαρίνες, σιτηρά και φρούτα, αν στη θέα της επιβατικής ο μηχανοδηγός είχε φρενάρει;


«Αν είχε μία ταχύτητα 160 χιλιόμετρα, ανάλογα με το βάρος που είχε, θα είχαμε μία απόσταση ακινητοποίησης 500 μέτρων! Είναι σαν να έχουμε μία βόμβα, η οποία πέφτει πάνω σε μία πολυκατοικία. Τεράστιες δυνάμεις», εξηγεί στο  ο κ. Δέδες.



Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html