Αυτές είναι οι συνήθειες που μπορούν να σε «σώσουν» από την εμφάνιση καρκίνου « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Αυτές είναι οι συνήθειες που μπορούν να σε «σώσουν» από την εμφάνιση καρκίνου

Κατηγορία Υγεία στις   7:10 π.μ.  |  Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023




Αυτά είναι οι καθημερινές συνήθειες που μπορείς να αλλάξεις και που μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση καρκίνου.


Μπορεί να μην μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδια μας και την κληρονομικότητα καθώς ο καρκίνος είναι σε σημαντικό βαθμό εξαρτώμενος από την προδιάθεση που έχει κάποιος, μπορούμε ωστόσο να παρέμβουμε στις επιλογές που κάνουμε καθημερινά μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης.


Κόψτε το κάπνισμα


Το κάπνισμα δεν είναι μόνο η κύρια αιτία των νέων περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα κάθε χρόνο, αλλά θεωρείται υπεύθυνο και για άλλους 14 τύπους καρκίνου, όπως του στόματος και του λαιμού.


Προφυλάξεις στο σεξ


Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) ευθύνεται για μια σειρά από καρκίνους, όπως του τραχήλου της μήτρας, του πέους, του στόματος και του λαιμού. Οι καρκίνοι που σχετίζονται με τον ιό HPV είναι πιο συνηθισμένοι στους νέους.


Υγιές βάρος


Το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης 13 διαφορετικών τύπων καρκίνου, όπως του εντέρου, του μαστού, της μήτρας και του παγκρέατος.


Συχνή άσκηση


Εκτός από μια σωστή διατροφή μεγάλο και σημαντικό ρόλο και η ένταξη της γυμναστικής στη ζωή μας που οδηγεί σε έναν πιο υγιλη τρόπο ζωής.


Λιγότερο αλκοόλ


Αν και η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως του ήπατος, του μαστού και του οισοφάγου, ακόμα και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συμβάλλει με 100.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο.


Αντηλιακό


Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί επίσης έναν τύπο καρκίνου που εμφανίζεται συχνά και η κύρια αιτία είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, είτε από τον ήλιο είτε από το σολάριουμ.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html