Ώρα αποφάσεων για Μητσοτάκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Ώρα αποφάσεων για Μητσοτάκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών

Κατηγορία Τροχαία - Ατυχήματα στις   8:44 π.μ.  |  Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023


Ώρα αποφάσεων για Μητσοτάκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών

Νέα δεδομένα στο πολιτικό περιβάλλον δημιουργεί η ανείπωτη τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη, με δεκάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες. Ο αβάστακτος πόνος γονιών, συγγενών, συντρόφων και φίλων από τη μία πλευρά, και η προχειρότητα, όπως αποδείχτηκε, έως και αδιαφορία, πολλών ετών, για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους από την άλλη, παρά τις προειδοποιήσεις εργαζομένων για τον κίνδυνο δυστυχημάτων, «πάγωσε» όλη την Ελλάδα.


Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός και από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό πως το συμβάν με τα τρένα στα Τέμπη είναι μια τραγωδία, που δεν μπορεί να τη χωρέσει ο ανθρώπινος νους και που η όποια διαχείρισή της από την πλευρά της Πολιτείας θα μοιάζει «φτωχή» μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και στην άδικη απώλεια ζωών.



Σε αυτό το περιβάλλον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και θα προτιμούσε να μην αλλάξει τον εκλογικό σχεδιασμό για κάλπες στις 9 Απριλίου, εκτιμάται πως ίσως «αναγκαστεί» από τα ίδια τα γεγονότα να αναθεωρήσει τα σχέδια του.


Προς μικρή αναβολή του εκλογικού σχεδιασμού;

Παρ’ ότι όλη η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένη στη Λάρισα και στην απίστευτη τραγωδία που συντελέστηκε με την σύγκρουση των δύο τρένων, άμεσα ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.



Στο πλαίσιο του τριήμερου εθνικού πένθους αναβλήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, το οποίο θα επικύρωνε την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού, και μένει να φανεί αν την ερχόμενη εβδομάδα ο Κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο ενός νέου Υπουργικού Συμβουλίου ή με «διάγγελμα» θα ανακοινώσει ή όχι, τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την Κυριακή των Βαΐων.


Οι εναλλακτικές ημερομηνίες

Κάποιοι εκ των συνομιλητών του πρωθυπουργού έχουν τη θέση ότι είναι πολύ νωπή αυτή η εθνική τραγωδία για να στηθούν κάλπες στις 9 Απριλίου -θα έχουν περάσει μόλις 40 ημέρες- και εισηγούνται μία έστω μικρή μετάθεση των εκλογών.


Όσοι στηρίζουν αυτή τη θέση εκτιμούν ότι οι κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν όχι μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα αλλά μία εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 23 Απριλίου, και οι δεύτερες στις 28 Μάϊου.


«Αγκάθι» στην εξεύρεση ημερομηνιών είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.


Έτσι, η δεύτερη λύση θα μπορούσε να είναι οι πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής να στηθούν στις 14 ή και στις 28 Μάϊου και οι δεύτερες της ενισχυμένης αναλογικής στις 25 Ιουνίου ή στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.


Διαχρονική «κωλυσιεργία»

Παρ’ ότι το πρόβλημα της ελλιπούς ασφαλείας των σιδηροδρόμων είναι διαχρονικό, στο κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζουν ότι τα επόμενα 24ωρα, όταν θα έρθει η ώρα των ευθυνών, θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με την κριτική των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά και πολιτών.


Εν έτει 2023, στην εποχή της «έκρηξης» της τεχνολογίας, είναι αδιανόητο να μην έχουν τεθεί σε λειτουργία σύγχρονα συστήματα ασφαλείας στους σιδηροδρόμους… Συστήματα που έχουν συμφωνηθεί με την Ε.Ε., έχουν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά κονδύλια αλλά η Ελλάδα επί πολλά χρόνια… κωλυσιεργεί. Στα μέσα Φεβρουαρίου μάλιστα, η Ε.Ε. παρέπεμψε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για τις σιδηροδρομικές υποδομές για την ασφάλεια των μεταφορών.

Newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html