Επίδομα παιδιού Α21: Σήμερα το απόγευμα η πληρωμή για Ιανουάριο και Φεβρουάριο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Επίδομα παιδιού Α21: Σήμερα το απόγευμα η πληρωμή για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Κατηγορία Πληρωμές στις   4:06 μ.μ.  |  Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023




Ξεκινάει από σήμερα (30.3.2023) το απόγευμα από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21 σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ.


Όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους, τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα του επιδόματος παιδιού Α21 για του ΟΠΕΚΑ για νέες αιτήσεις.


Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που είναι πλέον απαραίτητες για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ είναι είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο – και η επάρκεια φοίτησης


Στην αίτηση του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ οι δικαιούχοι πρέπει απαραίτητα να καταχωρήσουν τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.


Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή ή μαθήτριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά, αλλιώς εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.


Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.


Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.


Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html