Κρέμασαν αθλητικά παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ – Τα σενάρια πίσω από τις εικόνες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Κρέμασαν αθλητικά παπούτσια σε καλώδια της ΔΕΗ – Τα σενάρια πίσω από τις εικόνες

Κατηγορία Θεσσαλονίκη στις   10:50 π.μ.  |  Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κρέμεται από καλώδια της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι της περιοχής κοιτούν έκπληκτοι και προσπαθούν να μάθουν…


Αθλητικά παπούτσια αιωρούνται σε καλώδια της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου, απέναντι από το ΥΜΑΘ, στη Θεσσαλονίκη. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο, γίνεται εδώ και χρόνια, αλλά οι Θεσσαλονικείς έχουν διαρκώς την απορία: τι συμβαίνει με αυτό; Γιατί κρέμονται εκεί τα παπούτσια και πώς στο καλό ανέβηκαν εκεί ψηλά και τα κρέμασαν;


Φυσικά είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το λεγόμενο «shoefiti», το οποίο έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Ξεκίνησε από την δεκαετία του ΄70. Υπάρχουν πολλές θεωρίες γιατί συμβαίνει όλο αυτό.


Η μία είναι ότι αποτελούν σημάδι της αστικής αποσύνθεσης, της παρακμής και της ερήμωσης μιας περιοχής. Δείχνουν πως το σύστημα της περιοχής δεν λειτουργεί σωστά και καταρρέει.


Άλλη θεωρία υποστηρίζει πως τα πρώτα παπούτσια κρεμάστηκαν από συμμορίες αγοριών που έκαναν μπούλινγκ σε παιδιά του σχολείου τους. Τα ανάγκαζαν να βγάζουν τα παπούτσια και τους τα πετούσαν πάνω στα καλώδια για να γυρίσουν στο σπίτι ξυπόλυτα.


Τρίτη θεωρία είναι αυτή που λέει πως ήταν έθιμο των στρατιωτών. Πετούσαν τα άρβυλα μόλις ολοκλήρωναν τη στρατιωτική τους θητεία.


Ακόμη μια θεωρία αναφέρει ότι στην περιοχή μπορεί κάποιος να βρει εύκολα ναρκωτικές ουσίες και ότι εκεί δρουν συμμορίες.


Επίσης, μια καλή εξήγηση είναι ότι πολλοί το κάνουν χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Απλώς αντιγράφουν κάτι που είδαν. Δείτε τις εικόνες από τη Θεσσαλονίκη, που ταξιδεύουν στο διαδίκτυο.


  

Πηγή: seleo.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html