Σεισμός στην Τουρκία: Ρίχτερ και φωτιά κατέστρεψαν την Αλεξανδρέττα – Εικόνες Αποκάλυψης « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Ρίχτερ και φωτιά κατέστρεψαν την Αλεξανδρέττα – Εικόνες Αποκάλυψης

Κατηγορία Σεισμός στις   4:28 μ.μ.  |  Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023



Σε ερείπια μετέτρεψε την Αλεξανδρέττα ο τρομερός σεισμός στην Τουρκία. Η θάλασσα μπήκε στην πόλη, ενώ ο ναός του Αγίου Νικολάου έγινε συντρίμμια.


Τόσο η Αλεξανδρέττα όσο και η Αντιόχεια είναι από εκείνες τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον ισχυρότατο σεισμό στην Τουρκία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανόλης Κωστίδης στην Τουρκία, στην Αλεξανδρέττα η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Περνώντας μπροστά από τον Ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, το μόνο που συναντάει κανείς είναι συντρίμμια. Ολόκληρο το εσωτερικό της εκκλησίας έχει καταρρεύσει και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για την ανοικοδόμηση της, όπως και της πόλης.



Λίγο πιο δίπλα, παρατηρήθηκαν και φαινόμενα πλιάτσικου, καθώς πολίτες έμπαιναν σε σούπερ μάρκετ για να πάρουν εφόδια, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να τους σταματάει.





Δέος προκαλούν και οι εικόνες από την ίδια πόλη, καθώς λόγω του σεισμού προκλήθηκε ένα μικρό τσουνάμι, με την θάλασσα να μπαίνει στην στεριά.


Το λιμάνι και η παραλιακή πόλη έχουν πλημμυρίσει εξ ολοκλήρου. Στο λιμάνι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία καίει από χτες, ενώ γύρω από την πλημμυρισμένη περιοχή υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html