Σφαγή μετεωρολόγων: Πού αναμένονται τελικά χιόνια, τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Σφαγή μετεωρολόγων: Πού αναμένονται τελικά χιόνια, τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

στις   12:38 μ.μ.  |  Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023



Σημαντικές αποκλίσεις υπάρχουν μεταξύ των προγνώσεων των μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Σημαντικές αποκλίσεις υπάρχουν μεταξύ των προγνώσεων των μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να επιμένει για τα χιόνια στην Αττική και τον Γιάννη Καλλιάνο να κάνει λόγο για "μούφα ολκής".


Από την πλευρά της η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου επανέλαβε πως συχνά "παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μας" και είπε "όχι στους εντυπωσιακούς τίτλους". Για το θέμα των χιονοπτώσεων σημείωσε ότι την Κυριακή "φαίνονται κάποιες βροχές που θα μεταφραστούν και σε χιονοπτώσεις και πως από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε χιόνια στα ανατολικά και στα νότια. […] Να δούμε πώς θα εξελιχθεί".


Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, προβλέπονται "πυκνές και επικίνδυνες χιονοπτώσεις" από το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο γνωστός μετεωρολόγος αναλύει ότι η κακοκαιρία θα κινηθεί σε δύο στάδια. Το πρώτο θα "χτυπήσει" την Παρασκευή και το δεύτερο από το Σάββατο.


Σε αυτή την επιδείνωση του καιρού θα μπορούσαμε να διακρίνουμε δύο στάδια, το πρώτο σχετικά ήπιο μέχρι μέτριας έντασης και που θα αφορά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και το δεύτερο ισχυρής εως πολύ ισχυρής έντασης ικανό να φέρει και προβλήματα και που αφορά το διάστημα μεσημέρι απόγευμα Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα με Τρίτη 6-7 Φεβρουαρίου όπου τα προγνωστικά θέλουν πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.



Αρναούτογλου: Μπόρες χιονιού ίσως επηρεάσουν την Ελλάδα

Ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι από την Παρασκευή θα γίνει ορατή μια "προσπάθεια ώστε μπόρες χιονιού από τη Βαλκανική Χερσόνησο να κινηθούν προς τη χώρα μας". Όπως εξήγησε, ίσως δώσουν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και βορειοδυτικά σύνορα της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επανέλθει ο βοριάς και θα αρχίσει να κρυώνει ο καιρός.


"Ενδιαφέρον έχει το Σάββατο, καθώς έρχονται ατμοσφαιρικές διαταραχές από τα Βαλκάνια. Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη Βαλκανική Χερσόνησο θα δώσει πρόσκαιρες ίσως και πυκνές χιονοπτώσεις στα νότια τμήματά της […] Από το μεσημέρι δεν αποκλείεται πιο δυνατές μπόρες χιονιού να προκαλέσουν κάποια χιονόστρωση, κάποιων εκατοστών χιονιού, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης" ανέφερε ακολούθως.


Το ίδιο θα ισχύσει και την Κυριακή, με μπόρες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Ελλάδας. "Την Κυριακή ο βοριάς που θα επικρατήσει θα μεταφέρει σύννεφα σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο, όπως η Εύβοια, η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια σύννεφα να φέρουν φαινόμενα, χιονόνερο ή χιόνι, και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο" προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η γενική εικόνα είναι ότι και την Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές, θα επικρατήσει το ξεροβόρι, με λιακάδα, "ήλιος με δόντια, όπως λέμε".


Σε εκείνο το σημείο ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι "πολλά γράφονται στο Ίντερνετ και διαδίδονται κάποιες φοβερές ανακρίβειες, με μεγάλους τίτλους που δεν ισχύουν. […] Θα έχουμε έναν χείμαρρο αέρινο, ο οποίος μία φέρνει αρκετό νερό, μία λιγότερο. Το περισσότερο νερό ας το μεταφράσουμε σε περισσότερο κρύο, το λιγότερο σε πιο ήπιες θερμοκρασίες".


Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι την Κυριακή θα πέσει η θερμοκρασία και είπε ότι "όσοι σχεδιάζετε ταξίδι την επόμενη εβδομάδα είτε σε θάλασσα είτε στον ηπειρωτικό κορμό, να παρακολουθείτε τα δελτία μέχρι την Παρασκευή. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το κρύο μπορεί να γίνει πιο έντονο και να συνδυαστεί και με φαινόμενα. Ενδείξεις για αρκετά χειμωνιάτικες αλλαγές στον καιρό".



"Μούφα τα χιόνια" λέει ο Καλλιάνος

Στο μεταξύ, χθες, ο Γιάννης Καλλιάνος -σε ανάρτηση με τίτλο "Μούφα ολκής ο χιονιάς της Αττικής"- επισημαίνει ότι "θα απογοητευτείτε οικτρά όσοι, διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ή ακούγοντας ορισμένες δηλώσεις ειδικών, αναμένετε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο".


Ο Γιάννης Καλλιάνος εκφράζει την απογοήτευσή του για ιστοσελίδες του Διαδικτύου "που πήραν τη χθεσινή μου δήλωση που ανέφερα για την Αττική για "χιόνια στις βάρκες… στις ταβέρνες της Πεντέλης” και την έκαναν "χιόνια μέχρι τις βάρκες της Αττικής" προφανώς για να τραβήξουν κλικς. Όμως, οι μεγάλες, έγκυρες και αξιοπρεπείς σελίδες ήταν σωστές, δεν έκανα κάτι τέτοιο. Και στην τελική δεν είναι τυχαίο που κάποιες σελίδες βρίσκονται στην κορυφή της επισκεψιμότητας και κάποιες άλλες ψάχνουν να παραποιήσουν τα λεγόμενα του κάθε Καλλιάνου για να τραβήξουν το ενδιαφέρον λόγω του ότι φυτοζωούν. Έχει καταντήσει γελοία πια αυτή η μέθοδος".



DNews 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html