Συναγερμός στο Twitter: Χάκερς πούλησαν μαζικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Συναγερμός στο Twitter: Χάκερς πούλησαν μαζικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

Κατηγορία Τεχνολογία στις   6:30 π.μ.  |  Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023




Συναγερμό έχει σημάνει στο Twitter, καθώς σύμφωνα με το Bleeping Computer, χάκερς πούλησαν και κυκλοφόρησαν μαζικά πληροφορίες και δεδομένα από τα προφίλ των χρηστών σε φόρουμ και αγορές ηλεκτρονικού εγκλήματος.


Πρόκειται για προσωπικές πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα και ημερομηνίες δημιουργίας προφίλ. Προφανώς αποκτήθηκαν το 2021 λόγω της χρησιμοποίησης από τους χάκερς του API του Twitter, το οποίο επέτρεπε στους ανθρώπους να πληκτρολογούν αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις για να δουν αν συνδέονταν με ένα Twitter ID.


Το Bleeping Computer δήλωσε επίσης ότι οι χάκερ χρησιμοποίησαν ένα άλλο API για να ανακαλύψουν τα δημόσια δεδομένα του Twitter, ενώνοντας τις δημόσιες πληροφορίες με ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου για να εξερευνήσουν τα προφίλ χρηστών του Twitter. Το Twitter διόρθωσε αυτό το ζήτημα τον Ιανουάριο του 2022, αλλά οι χάκερ άρχισαν να διαρρέουν τα σύνολα δεδομένων που συνέλεξαν χωρίς κόστος πριν από ένα χρόνο.


Μάλιστα, την Τετάρτη ένας χάκερ κυκλοφόρησε τα δεδομένα των 200 εκατομμυρίων προφίλ του Twitter στην πλατφόρμα hacking Breached, πουλώντας τα για περίπου 2 δολάρια το καθένα.


Μπείτε εδώ με το email σας για να δείτε αν έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα σας.



Πηγή: aftodioikisi.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html