Dentist Pass: Το ποσό του voucher θα κρίνει συμμετοχή ή... καθυστερήσεις « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Dentist Pass: Το ποσό του voucher θα κρίνει συμμετοχή ή... καθυστερήσεις

Κατηγορία Υγεία στις   2:30 μ.μ.  |  Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023




Θετικά είναι τα σχόλια από τον κλάδο των οδοντιάτρων σχετικά με το νέο δωρεάν πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στα παιδιά αφού όπως αναφέρουν στα Dnews, το dentist pass «κινείται στη σωστή κατεύθυνση καθώς η πρόληψη θα έπρεπε να είναι η βάση της υγειονομικής πολιτικής κάθε κράτους, ωστόσο θα έπρεπε να είναι μια μόνιμη πολιτική και όχι μια ευκαιριακη παροχή».


Εδώ και πολλά χρόνια ένα πάγιο αίτημα των οδοντιάτρων πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο. Το voucher Dentist Pass θα καλύψει 600.000 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και η αίτηση θα γίνει μέσω gov.gr.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών, καθαρισμός, ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.


Ο οδοντίατρος κ. Λευτέρης Καφετζής σε δήλωση που παραχώρησε στα Dnews ανάφερε τα εξής:


«Το dentist pass θεωρώ ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, η πρόληψη θα έπρεπε να είναι η βάση της υγειονομικής πολιτικής κάθε κράτους και είναι πάγιο αίτημα των οδοντιάτρων εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια θα έπρεπε να είναι μια μόνιμη πολιτική και όχι μια ευκαιριακη παροχή. Όσο για το αν θα λειτουργήσει πιστεύω ότι με το μοντελο που έχει ανακοινωθεί μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, περιμένω ωστόσο να δω το ποσό της αποζημίωσης των οδοντιάτρων καθώς μια πολύ μικρή αποζημίωση μπορεί να αποθαρρύνει συναδέλφους από το να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημιουργώντας καθυστερήσεις».


Σύμφωνα με τις οδηγίες του voucher η οικονομική ενίσχυση θα πιστώνεται στους δικαιούχους σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.


Οικονομική ανακούφιση για τους γονείς το dentist pass


«Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα, καθώς το κόστος για τον οδοντίατρο είναι πολύ μεγάλο. Πόσο μάλλον για τα παιδιά όπου σε αυτή την ηλικία έχουν πιο αυξημένες ανάγκες. Όπως είναι εξίσου σημαντική η ενημέρωση που γίνεται για την στοματική υγεία γιατί ακόμα και εμείς που είμαστε ενήλικες την γνωρίζουμε σωστά. Ελπίζω το πρόγραμμα να εφαρμοστεί και στην πράξη, να παραμείνει και να επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες», δηλώνει στα Dnews ο Αχιλλέας πατέρας δυο παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών.


Τέλος, σημειώνεται ότι το δίκτυο παροχής υπηρεσιών δεν θα έχει περιορισμούς, καθώς δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι στην επικράτεια το επιθυμούν, με τους γονείς να κλείνουν ραντεβού χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια κάνοντας απλά χρήση του Dentist Pass.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html