Η πρώτη διαφήμιση στην τηλεόραση: Πότε προβλήθηκε και τι διαφήμιζε « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Η πρώτη διαφήμιση στην τηλεόραση: Πότε προβλήθηκε και τι διαφήμιζε

Κατηγορία media στις   12:30 μ.μ.  |  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023




Την 1η Ιουλίου του 1941, στις 2 το μεσημέρι προβλήθηκε στο WNBT, θυγατρικό κανάλι του NBC, η πρώτη διαφήμιση,  ένα σποτ 10 δευτερολέπτων, πριν από έναν αγώνα μπέιζμπολ. 


Οι ομάδες Brooklyn Dodgers και Philadelphia Phillies είχαν μια σκληρή αναμέτρηση και όλα αυτά σε μια δύσκολη στιγμή για την παγκόσμια ιστορία.


Στο διάλειμμα της αθλητικής αναμέτρησης προβλήθηκε η πρώτη διαφήμιση που έπαιξε ποτέ στην τηλεόραση και η πρώτη φυσικά που έβλεπε το κοινό.


Είχε «τοπικό» χαρακτήρα, καθώς την είδαν μόνο οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης. Μάλιστα τη χρονιά εκείνη υπήρχαν μόλις 4.000 δέκτες στην εν λόγω πολιτεία.


Το πρώτο ρολοϊ που διαφημίστηκε σε ασπρόμαυρο φόντο


Το προϊόν που διαφημίστηκε ήταν ένα ρολόι Bulova που φιγουράριζε πάνω από το χάρτη της Αμερικής, με το voice-over να λέει μία και μοναδική φράση:  «America runs on Bulova time!».




Το κόστος

Το κόστος της διαφήμισης ήταν ανάμεσα στα 4 και 9 δολάρια και πρέπει βοήθησε την Bulova, αφού η εταιρεία υφίσταται ακόμα και σήμερα. Κανείς βέβαια δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως μετά από λίγα χρόνια, θα έβλεπε περισσότερες διαφημίσεις παρά τηλεοπτικό πρόγραμμα.


Πηγή: in.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html