«Άνοιξε θεία, τεχνικοί είμαστε»: Στη «φάκα» εγκληματική ομάδα που έκλεβε χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένους « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

«Άνοιξε θεία, τεχνικοί είμαστε»: Στη «φάκα» εγκληματική ομάδα που έκλεβε χρήματα και κοσμήματα από ηλικιωμένους

Κατηγορία Θεσσαλονίκη στις   10:20 π.μ.  |  Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που έκλεβε ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους τεχνικούς και με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, με τη λεία τους να υπερβαίνει τις 290.000 ευρώ, σε χρήματα και κοσμήματα.


Πρόκειται για εγκληματική ομάδα, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιώντας τα στοιχεία 23 φερόμενων ως μελών της (ηλικίας 20 έως 57 ετών), όλοι ρομά από περιοχές της Αττικής, της Μαγνησίας και της Θεσσαλονίκης, με την πλειονότητά τους να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, οι δράστες, προφασιζόμενοι κάποια βλάβη την οποία υποτίθεται θα επιδιόρθωναν ως δήθεν τεχνικοί ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, πραγματοποίησαν το διάστημα από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιουλίου του επόμενου έτους, το ένα «χτύπημα» μετά το άλλο, φτάνοντας συνολικά στα 24, σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.


Ακτινογραφώντας τον τρόπο δράσης τους, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Ανάληψης διαπίστωσαν ότι επέλεγαν ως υποψήφια θύματα ηλικιωμένους, κυρίως με κινητικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, πολλούς από τους οποίους εντόπιζαν σε λαϊκές αγορές όπου έκαναν τα ψώνια τους.


Απασχολούσαν τούς παθόντες κατά την είσοδό στα σπίτια τους κι όταν πετύχαιναν να μπουν σε αυτά, με τις παραπάνω υποτιθέμενες ιδιότητες, τους «εγκλώβιζαν» σε συγκεκριμένα δωμάτια ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις τους.


Εκτός από δικά τους οχήματα ή συγγενικά τους προσώπων, φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ακόμη και οχήματα από εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων.


Επτά από τα φερόμενα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html