Οι τράπεζες θα πληρώνουν τα... σπασμένα με επιστροφή χρημάτων αν έπεσες θύμα απάτης « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Οι τράπεζες θα πληρώνουν τα... σπασμένα με επιστροφή χρημάτων αν έπεσες θύμα απάτης

Κατηγορία Τράπεζες στις   3:15 μ.μ.  |  Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023




Τα θύματα phishing θα παίρνουν πλέον αποζημίωση από τις τράπεζες.


Πιο αναλυτικά, τα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα έχουν την δυνατότητα να «δικαιωθούν», αφού οι τράπεζες θα τους δίνουν αποζημίωση, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται σε διαβούλευση.


Οι πολίτες που (θα) χάνουν τα χρήματά τους από ηλεκτρονικές απάτες κλοπής των κωδικών τους, θα τα παίρνουν πίσω από τις τράπεζες, ακόμα και αν η κλοπή οφείλεται σε δική τους αμέλεια, για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.


Η νέα νομοθεσία, αναμένεται να ισχύσει από τον επόμενο μήνα λύνοντας προβλήματα που αφορούν τις περιπτώσεις που κάποιος χάσει ή του κλέψουν τη χρεωστική κάρτα με την οποία κάνει τις καθημερινές του αγορές.


Μέχρι ο πελάτης να δηλώσει την απώλεια ή την κλοπή, μπορεί να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, αρκετό όμως για να προχωρήσει σε αγορές αυτός που θα βρει την κάρτα. Τότε, ο κάτοχος της κάρτας ευθύνεται για τα πρώτα 50 ευρώ, ενώ αυτός που θα βρει την κάρτα, εάν ψωνίσει 200 – 300 ευρώ, τη διαφορά από τα 50 μέχρι τα 200 την καλύπτει η τράπεζα και του την επιστρέφει.


Αναφορικά με τις διαδικτυακές απάτες, εάν κάποιος πέσει θύμα phishing θα μπορεί πλέον να αποζημιωθεί. Μέχρι τα 1.000 ευρώ υπεύθυνος θα είναι ο κάτοχος του e-banking.


Σε περίπτωση όμως που γίνει ένα έμβασμα με μεταφορά χρηματική πάνω από 1.000 ευρώ, τη διαφορά την καλύπτει η τράπεζα.


Τέλος, αυστηροποιούνται οι διαδικασίες για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων, καθώς πλέον θα πρέπει στην ιστοσελίδα τους να αναγράφουν τον ΑΦΜ, τον αριθμό Εμπορικού Μητρώου και τον αριθμό άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.




Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html