«Ορθάνοιχτο παράθυρο» για αυξήσεις στις τιμές στα φάρμακα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

«Ορθάνοιχτο παράθυρο» για αυξήσεις στις τιμές στα φάρμακα

Κατηγορία Υγεία στις   5:30 π.μ.  |  Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023




Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας - μιλώντας για το σοβαρό πρόβλημα των ελλείψεων στα φάρμακα - σημείωσε πως «πρέπει να αξίζει τον κόπο να τα παράξει κάποιος για να τα έχουμε».


Στην αγορά φαρμάκων υπάρχουν πολλά γενόσημα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, δήλωσε την Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σχολιάζοντας τις ελλέψεις που σημειώνονται στα φαρμακεία και συγκεκριμένα για ουσίες ευρείας χρήσης σε περιπτώσεις γρίπης αλλά και κοινού κρυολογήματος.


Ειδικά για τα αντιπυρετικά, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν τα γενόσημα που είναι καλά και αποτελεσματικά, ενώ τόνισε ότι η έλλειψη στα φάρμακα είναι παγκόσμιο φαινόμενο.


Εδώ και καιρό γίνεται τεράστια προσπάθεια να υπάρχουν τα φάρμακα αυτά, υποστήριξε.


Εξήγησε, παράλληλα, πως η έλλειψη οφείλεται και στο πρώιμο κύμα γρίπης, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην λήψη μέτρων από την πλευρά του υπουργείου.


Η αναπλήρωτρια υπουργός Υγείας, όμως, άφησε και ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι τιμές των φθηνών φαρμάκων λέγοντας ότι «τα πολύ φτηνά φάρμακα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε, δηλαδή πρέπει να αξίζει τον κόπο να τα παράξει κάποιος για να τα έχουμε».


Δεν είναι λογικό να τα παράγουμε σε τιμή κάτω από το κόστος, ισχυρίστηκε.


Εξήγησε ότι το βασικό κομμάτι της διαφοράς, αν προκύψει αύξηση στις τιμές του φαρμάκου, θα καλυφθεί από την πολιτεία, ωστόσο κάποια αύξηση θα δει και ο καταναλωτής.


Συμπλήρωσε, τέλος, πως το υπουργείο είναι σε επαφή με τις εταιρείες, και όλες έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να παράξουν περισσότερα φάρμακα.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html