Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία με εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων και κορονοϊού - Πώς δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία με εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων και κορονοϊού - Πώς δικαιολογούνται οι απουσίες μαθητών

Κατηγορία Υγεία στις   6:15 π.μ.  |  Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023




Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα (9/1) μετά το κλείσιμο για τις γιορτές των Χριστουγέννων την ώρα που ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» ιώσεων και κορονοϊού μαστίζει την ελληνική κοινωνία.


Επιστροφή στα σχολεία με «κοκτέιλ» ιώσεων θα γίνει σε λίγες ώρες. Οι μαθητές θα πάρουν και πάλι τις θέσεις τους στα θρανία μετά τις διακοπές. Την ίδια ώρα όμως τέσσερις διαφορετικοί τύποι λοιμώξεων ταλαιπωρούν χιλιάδες γονείς και παιδιά ενώ προβληματίζουν τους ειδικούς.


Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει πλαίσιο για τη δικαιολόγηση απουσιών.


Η χρήση της μάσκας προστασίας είναι προαιρετική, όποιο παιδί ή όποιος εκπαιδευτικός θέλει μπορεί να την φορά μέσα στην τάξη.


Πέντε ημέρες απουσίας από γρίπη θα καταγράφονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται. Οι απουσίες αυτές αφορούν τους μήνες από Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο. Για τις απουσίες θα απαιτείται ακόμη και απλή βεβαίωση ιδιωτικού γιατρού ή από δημόσιο νοσοκομείο.


Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ δηλώνει έτοιμο να πάρει επιπλέον μέτρα αν διαπιστώσει έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία, δηλώνει όμως κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσουν ολοκληρες τάξεις όπως τον πρώτο καιρό της πανδημίας.


Οι λοιμωξιολογοι ανησυχούν επίσης ότι η εξαρση στα μικρά παιδιά θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις ευπαθείς ομάδες.


Πότε πάμε το παιδί στο γιατρό


Πότε όμως πρέπει να κινητοποιηθεί ο γονέας και να πάει το παιδί του στο παιδίατρο ή στο νοσοκομείο;


– Όταν ο πυρετός δεν υποχωρεί


– Έντονες αυξομειώσεις θερμοκρασίας


– Όταν υπάρχει δύσπνοια


– Εμετοί


– Διάρροια


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο γονέας πρέπει να ζητήσει βοήθεια από παιδίατρο και να μην κάνει διάγνωση μόνος του.


Φόβοι για νέα πανδημικά κύματα


Την ίδια ώρα με την υποπαραλλαγή Kraken να σαρώνει την Αμερική, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος κορονοϊού και τονίζουν την σημασία του εμβολιασμού.


Οι περισσότεροι γονείς συμβουλεύουν τα παιδιά τους να φοράνε τις μάσκες τους και φυσικά να μην αμελούν το συχνό πλύσιμο χεριών.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html