Φυλάκιση για γνωστό γυναικολόγο που παρενοχλούσε φοιτήτριες « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Φυλάκιση για γνωστό γυναικολόγο που παρενοχλούσε φοιτήτριες

Κατηγορία Θεσσαλονίκη στις   9:28 μ.μ.  |  Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023




Ένοχος ο γυναικολόγος που παρενοχλούσε φοιτήτριες - Ο δικηγόρος υπεράσπισης των θυμάτων, Παναγιώτης Λογγινίδης μίλησε στο Newsbomb.gr.


Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του πρώην ΤΕΙ Σίνδου που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας με την κατηγορία «κατάχρηση σε γενετήσια πράξη».


Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 24 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.


Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο γυναικολόγος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες τριών πρώην φοιτητριών του περί σεξουαλικής παρενόχλησης, κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης, ενώ, όπως ισχυρίστηκαν, προσπαθούσε να διατηρήσει την σιωπή τους υποσχόμενος θέσεις εργασίας.


Ο δικηγόρος των θυμάτων Παναγιώτης Λογγινίδης, μίλησε στο Newsbomb.gr για την απόφαση του δικαστηρίου που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας.


«Συνεδρίασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, πρόκειται για την τέταρτη συνεδρίαση. Ανακοινώθηκε η απόφαση και η ποινή, ήταν φυσικά μια μακρά διαδικασία. Το δικαστήριο σχετικά με τις δύο παθούσες που είχε καταδικαστεί επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του για το αδίκημα της κατάχρησης για γενετήσια πράξη όπως καταδικάστηκε και στον πρώτο βαθμό», ανέφερε αρχικά ο κ. Λογγινίδης.


«Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις δύο αυτές περιπτώσεις και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ρίχνοντας την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα», πρόσθεσε στο Newsbomb.gr.


Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε για ακόμα μία φορά τις καταγγελίες, λέγοντας πως πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του και πως ό,τι έγινε στο γραφείο του αφορούσε μόνο την εξέταση.


«Για την τρίτη παθούσα που είχε καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό για το ίδιο αδίκημα, το δικαστήριο έκρινε ότι οι πράξεις οι οποίες έχουν συμβεί προσομοιάστηκαν στις πράξεις του αδικήματος της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με την κατάχρηση για γενετήσια πράξη», ανέφερε.


«Ο δράστης δεν αθωώθηκε. Έχουμε καταδίκη για δύο από τις παθούσες φοιτήτριες με ποινή συνολικά σε 18 μήνες για την κάθε μια, δηλαδή 24 μήνες φυλάκισης με αναστολή», κατέληξε.


Πηγή: newsbomb.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html