Ανδραβίδα: Το χρονικό της τραγωδίας και τα πιθανά σενάρια για την πτώση του Φάντομ -Ολονύχτιες έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ανδραβίδα: Το χρονικό της τραγωδίας και τα πιθανά σενάρια για την πτώση του Φάντομ -Ολονύχτιες έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο

Κατηγορία Ελλάδα στις   1:00 π.μ.  |  Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023




Κορυφώνεται η αγωνία για τον κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί. 


Όσο περνάνε οι ώρες οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός λιγοστεύουν για τον 31χρονο Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Νωρίτερα έγινε γνωστή η είδηση ότι ο συγκυβερνήτης, Υποσμηναγού (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας 29 ετών βρέθηκε δυστυχώς νεκρός.


Τονίζεται πώς η επιχείρηση έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό του αγνοούμενο κυβερνήτη του Φάντομ F-4 που έπεσε στην Ανδραβίδα θα συνεχιστεί και κατά τις βραδινές ώρες.


Ενώ στην περιοχή επιχειρούν ένα αεροσκάφος C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 (τα ελικόπτερα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Η ανακοίνωση ΓΕΑ για τον θάνατο του 29χρονου πιλότου


«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.


Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.»


Πώς έγινε η τραγωδία


Το διθέσιο F-4 «Φάντομ» που έπεσε σήμερα στη θάλασσα, συνοδευόταν από ακόμη ένα μαχητικό ίδιου τύπου και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.


Οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια (περίπου 100 μέτρα).


Οι δύο χειριστές ενημέρωσαν ότι θα κάνουν χρήση του αυτόματου συστήματος εγκατάλειψης του αεροσκάφους.


Ο συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία λίγο μετά τις 10:30 όταν ενημερώθηκε για την πτώση του F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.


Τι συνέβη με το Φάντομ


Την εκτίμηση ότι το μαχητικό αεροσκάφος F-4 που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας, αντιμετώπισε τεχνική βλάβη εξέφρασε ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης.


Συγκεκριμένα είπε μιλώντας στην ερτ: «Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε κάθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν. Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίου ή στα υδραυλικά συστήματα»


Από την μεριά του ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, σύμβουλος ασφαλείας πτήσεων, τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην πτώση εξετάζονται.


«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ούτε τεχνική βλάβη, ούτε απρόοπτο, ούτε ανθρώπινο λάθος. Ό,τι έγινε, έγινε πάρα πολύ γρήγορα, σε χαμηλή πτήση με αεροπλάνο που δεν έχει τους αυτοματισμούς που υπάρχουν σε άλλα αεροπλάνα».


Ενώ σύμφωνα με τον κ. Καραϊωσηφίδη, το αεροσκάφος «για να πετάει σημαίνει ότι είναι ασφαλές».



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html