Δημοσκόπηση: Το κόμμα-έκπληξη που θα κρίνει αν θα κυβερνήσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Δημοσκόπηση: Το κόμμα-έκπληξη που θα κρίνει αν θα κυβερνήσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία Πολιτική στις   11:00 π.μ.  |  Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023


Αν καταφέρει να μπει στη βουλή θα αλλάξει τις ισορροπίες.


Η αντίστροφη μέτρηση για τις επερχόμενες εκλογές του δεύτερου μισού της άνοιξης έχει ξεκινήσει και ήδη τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, μετρούν δυνάμεις και προσπαθούν να συσπειρώσουν τους ψηφορόρους τους εν όψη της δεύτερης Κυριακής καθώς όλα δείχνουν ότι η αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή είναι ένα όνειρο καλοκαιρινής νυχτός.


Μπορεί τα επιτελεία των κομμάτων να κοιτάζουν τις διαφορές και τα ποσοστά σε κάθε νέα δημοσκόπηση όμως σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο πολύ σημαντικό για τους πρώτους είναι να ελέγχουν πόσα κόμματα θα μπουν στη νέα βουλή και πόσα θα μείνουν έξω γιατί από αυτό θα καθοριστεί και η πιθανότητα για αυτοδυναμία στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής.


Σε νέα δημοσκόπηση της ΜRB για λογαριασμό του Οpen καταγράφεται προβάδισμα 5,9 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνόν κόμμα  στην πρόθεση ψήφου να συγκεντρώνει ποσοστό 30,2%, έναντι 24,3% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει 10,5%.


Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε το 2020, αυτόν με το «κυλιώμενο» μπόνους, η αυτοδυναμία θα κυμανθεί στις δεύτερες εκλογές γύρω στο 38%-39%.  Το ακριβές ποσοστό και το αν θα χρειάζεται μεγαλύτερο ή μικρότερο από το 38% θα εξαρτηθεί από το αν θα έχουμε μια 6κομματική βουλή όπως τώρα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25-Ελληνική Λύση) ή θα μείνει κάποιο κόμμα εκτός.


Με τα τωρινά δεδομένα το Mερα25 μπαίνει οριακά στη νέα βουλή ενώ σε κάποιες από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται οριακά να πέφτει κάτω από το 3%. Αυτό θα είναι το 6ο κόμμα το οποίο θα καθορίσει πολλά. Ακόμα και ενδεχόμενες συνεργασίες σε περίπτωση συγκυβέρνησης.


Ένα 7ο κόμμα, το φασιστικό μόρφωμα που προσπαθεί να ξαναφέρει στη βουλή ο καταδικασμένος για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, όλα δείχνουν ότι δε θα καταφέρει να συγκεντρώσει κοινοβουλευτικά ποσοστά και θα μείνει εκτός βουλής.


Οπότε για τον πρώτο την πρώτη Κυριακή το ιδανικό σενάριο θα ήταν να υπάρξει βουλή 5 κομμάτων με το Μέρα 25 εκτός κοινοβουλίου, ώστε να χρειάζεται ο ίδιος μικρότερο ποσοστό τη δεύτερη Κυριακή με στόχο την αυτοδυναμία.



Πηγή: instanews.gr



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html