Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιστολή Ράμμου: Την Τετάρτη ο Τσίπρας αποκαλύπτει τους έξι θεσμικούς που «παγίδευσε» η ΕΥΠ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιστολή Ράμμου: Την Τετάρτη ο Τσίπρας αποκαλύπτει τους έξι θεσμικούς που «παγίδευσε» η ΕΥΠ

Κατηγορία Πολιτική στις   1:10 π.μ.  |  Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023




Φακέλο με έξι πρόσωπα που «παγίδευεσε» η ΕΥΠ έδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, βάζοντας «φωτιά» στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.


Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η νέα πρωτοβουλία του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμου, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, με την επιστολή γνωστοποιείται πως έξι από τα πρόσωπα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε (στις 7 Δεκεμβρίου) να διερευνηθεί εάν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ήταν εν τέλει πράγματι παγιδευμένα από τους «κοριούς» της ΕΥΠ.


Μεταξύ αυτών, ανώτατος αξιωματικός του στρατεύματος, πρώην συμβούλοι σε θέματα άμυνας και διπλωματίας αλλά και ένας εν ενεργεία υπουργού.


Σημειώνεται ότι βάση του άρθρου 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή που φέρει την ένδειξη «απόρρητο» στους προαναφερθέντες παραλήπτες.


Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη να μιλά στην ολομέλεια - όπου αναμένεται να κατονομάσει τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, διασταυρώνοντας τα στοιχεία της ΑΔΑΕ με το αίτημά του για ελέγχους.


Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απουσιάζει λόγω επίσκεψής του στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Για «βαρύ ατόπημα Ράμμου» κάνει λόγο η κυβέρνηση


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να μεταβεί ο ίδιος την Τρίτη στο γραφείο του Χρήστου Ράμμου. Μετά τη συνάντησή τους κρατούσε στα χέρια του έναν λευκό φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φάκελο αυτόν επιβεβαιώνεται από την ΑΔΑΕ η παρακολούθηση τουλάχιστον έξι ακόμη πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων.


«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της ΑΔΑΕ.


Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η κυβέρνηση βάλει ευθέως κατά του πρόεδρου της ΑΔΑΕ κατηγορώντας τον κ. Ράμμο για προνομιακές σχέσεις της ανεξάρτητης αρχής - και του ίδιου ως προέδρου - με τον Αλέξη Τσίπρα.


«Το περιεχόμενο του φακέλου ανακοινώνεται ταχύτατα και κατά σύμπτωση μάλλον, εκεί που δημοσιεύονται και οι πληροφορίες των ρυπαρών δικτύων. Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.


Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Τσίπρας


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε, στη συνέχεια, να ενημερώσει για το θέμα των παρακολουθήσεων και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


«Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», είπε απευθυνόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου, με την ίδια να απαντά:


«Στη συγκυρία που διανύουμε και στο διεθνές περιβάλλον που βρισκόμαστε, οι αρμόδιες αρχές έχουν καθήκον να προστατεύουν το αγαθό της εθνικής ασφάλειας και τα δικαιώματα των πολιτών. Είναι μία δύσκολη στάθμιση».


Παραίτηση Μητσοτάκη ζήτησε ο Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας - μετά τη συνάντησή του με την ΠτΔ Αικατερίνη Σακκελαροπούλου - μίλησε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και έκανε λόγο για «εγκληματικό δίκτυο εντός του Μεγάρου Μαξίμου».


Κατηγορώντας, μάλιστα, τον πρωθυπουργό για συνταγματική εκτροπή, ζήτησε την παραίτησή του.


«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι και αλλιώς αμετάθετες πολιτικές ευθύνες του. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί», τόνισε ο κ. Τσίπρας παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στην αυριανή συζήτηση της Βουλής.


Το ύφος των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα ενίσχυσαν τα σενάρια που θέλουν αύριο, Τετάρτη, τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στη Βουλή να καταθέτει πρόταση μομφής, κάτι που, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει «κλειδώσει».


«Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής»


Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:


«Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα!»


Πως ήταν η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη” που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία.


Πηγή: δικαιολογιτικα.γρ 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html