Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μέχρι πότε παραμένει υποχρεωτική η «σιωπηλή» υπόδειξη « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μέχρι πότε παραμένει υποχρεωτική η «σιωπηλή» υπόδειξη

Κατηγορία Κορονοϊός στις   11:45 π.μ.  |  Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023




Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό εξακολουθούν να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023 - Αλλιώς, θα πρέπει να εμβολιαστούν και αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι τότε θα είναι σε... σιωπηρή ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού.


Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα.


Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Κατά την πρώτη εφαρμογή της ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποτεδήποτε εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.


Αυτά ορίζονται στο άρθρο 36 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το οποίο παραμένει υποχρεωτικό το rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2023.


Συνεπώς, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσέρχονται στην εργασία τους με αρνητικό rapid test το οποίο θα δηλώνεται στην πλατφόρμα του gov.gr.


Μόνο εάν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό θα αποφύγουν την υποχρέωση του rapid test, οπότε αυτό σημαίνει ότι παραμένει υποχρεωτική η «σιωπηλή» υπόδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέχρι το τέλος Μαρτίου.


Σημειώνεται ότι με βάση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στη Βουλή τον περασμένο μήνα, παρατείνεται έως την 31η.3.2023 η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κύριο σκοπό τον έλεγχο και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των προσερχόμενων σε δημόσιες υπηρεσίες και τη διαχείριση και αντιμετώπιση της πανδημίας.


Κατ' επέκταση, με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται έως την 31η.3.2023 η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, για την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html