Δίκη Αλκη Καμπανού: «Μισή σπιθαμή είσαι και χτυπούσες το παιδί μου;» – Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Μισή σπιθαμή είσαι και χτυπούσες το παιδί μου;» – Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του

Κατηγορία Θεσσαλονίκη στις   3:58 μ.μ.  |  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023



«Πού είναι τώρα το δρεπάνι;» φώναξε η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου προς τον κατηγορούμενο που φέρεται να μαχαίρωσε τον γιο της.


Με συνθήματα, αποδοκιμασίες και υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας αποχώρησαν μετά τη διακοπή της δικής οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την επίθεση στους δύο φίλους του, οι οποίοι έκατσαν για πρώτη φορά σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου.



Μόλις οι κατηγορούμενοι μπήκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η μητέρα του Άλκη ζήτησε από αστυνομικούς να κάνουν στην άκρη για να αντικρίσει εκείνους που στέρησαν τη ζωή του παιδιού της. «Μισή πιθαμή είσαι και χτυπούσες τον γιο μου;», είπε με τρεμάμενη φωνή, απευθυνόμενη σε έναν από τους κατηγορούμενους, ενώ όταν εισήλθε στην δικαστική αίθουσα ο 21χρονος Ι.Κ. ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό με δρεπάνι, η μητέρα του τον ρώτησε «που είναι τώρα το δρεπάνι;».



Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, μέχρι και τη διακοπή της δικής, οι κατηγορούμενοι που μετήχθησαν από φυλακές όλης της χώρας, όπου κρατούνται προσωρινά από τον περασμένο Φεβρουάριο, κάθονταν στο εδώλιο με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ περιμετρικά τους και έξω από την αίθουσα υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.



Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου λόγω κωλυμάτων των δικηγόρων υπεράσπισης και θα συνεχιστεί με την κλήρωση των ένορκων και τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοίνωσε συνολικά 23 δικασίμους, μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου.




«Τα ισόβια να γίνουν πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή. Και οι 12. Είναι πολύ δύσκολη η μέρα», δήλωσε η μητέρα του Άλκη κατά την είσοδο της στα δικαστήρια. «Ο,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», τόνισε από ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Τους γονείς του Άλκη συνόδευε η Ελένη Δαλακλίδου, αδερφή της Ζωής που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή κάτω από το σπίτι της, στις 27 Δεκεμβρίου του 2012, έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. “Ξέρω πως είναι για αυτό είμαι εδώ”, ανέφερε συγκινημένη.

Κούγιας: Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν λέει ότι τον χτύπησαν.



Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας και εν μέσω του “εκρηκτικού” κλίματος που επικρατούσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, τόνισε ότι αυτός ήταν ο λόγος που η οικογένεια είχε ζητήσει η δική να γίνει στην Αθήνα. “Σήμερα, δυστυχώς, δώσαμε αρνητικά δικαιώματα. Βλέπετε τι γίνεται και φανταστείτε τι θα γίνεται τις επόμενες ημέρες. Είχαμε ζητήσει η δική να γίνει στην Αθήνα για να το αποφύγουμε, δυστυχώς δεν έγινε. Εύχομαι η δική να κυλίσει αρμονικά και να αποδοθεί το δίκαιο”, τόνισε ο κ. Κούγιας.




Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, ανέφερε σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της δίκης πως “έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά 12 ανθρώπους που ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο αυτό παιδί, συγκεκριμένα μια πολτοποίηση στο κεφάλι, χτυπήματα από σίδερα, ένα κατακρεουργημένο σώμα από μάχαιρα καραμπίτ, δρεπάνια και ούτε ένας από αυτούς να μην δέχεται ότι έχει κάνει ούτε ένα χτύπημα. Ούτε ένας να μην λέει -λες και είναι συνεννοημένοι- ότι το έκανε κάποιος άλλος”.



“Η ιατροδικαστική έκθεση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε τελικά να χάσει τη ζωή του αυτό το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, πολτοποίηση στο κεφάλι του, από σίδερα, από ξύλα αλλά και ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια. Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Ούτε ένας από αυτούς δεν λέει ποιος έκανε τι, λες και είναι συνεννοημένοι”, πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.




Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια, πως στην υπόθεση αυτή υπάρχουν υποκειμενικά στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία είναι τα αποτυπώματα και η έρευνα του DNA. “Από τα στοιχεία του DNA πιστοποιείται ποιος έκανε τι. Το ενδιαφέρον είναι στο DNA του αίματος του Άλκη, γιατί αυτό το στοιχείο του DNA που βρέθηκε σε ορισμένους δεν είναι επειδή ακούμπησε ο Άλκης στο σώμα τους, αλλά το σώμα του Άλκη ήταν πάνω τους”, είπε.



Από τη μεριά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 12ου κατηγορούμενου και οδηγού του 3ου αυτοκινήτου, Βασίλης Ταουξής, τόνισε σε δηλώσεις του πως “ξεκινά μία μακρά διαδικασία και εύχομαι να υπάρξει νομικός πολιτισμός. Έρχομαι με την πρόθεση να βοηθήσω στην αποκάλυψη της αλήθειας και στη διερεύνηση κάθε σκοτεινής πτυχής αυτής της υπόθεσης. Ελπίζω ο αδικοχαμένος Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας”. Τόνισε, δε, πως ο εντολεας του ήταν ο οδηγός του 3ου αυτοκινήτου και πως δεν εξηλθε καθόλου από αυτό.




“Πήγε και παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία χωρίς να έχουν εξιχνιαστεί τα στοιχεία του, επειδή ήθελε να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας και να πει τα πράγματα όπως τα είδε από τη μεριά του. Δεν τον γνώριζε κανένας, δεν ήταν μέλος του συνδέσμου. Τον πήρε ένας εκ των τριών συγκατηγορουμένων και τον παρακάλεσε να παίξει τον ρόλο του “ταξιτζή”. Δεν βγήκε, δεν ήξερε κανέναν και τίποτα”, σημείωσε.

Απατώντας σε όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος ενός από τους 12 κατηγορούμενους, τόνισε ότι «αυτό θα μπορούσε να γίνει σε προηγούμενο στάδιο. Δεν μπορεί το δικαστήριο από μόνο του να προσθέσει επιπλέον κατηγορίες».



Πηγή: protothema.gr -Στράτος Λούβαρης



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html