Ποιοι άνεργοι θα πάρουν επιδότηση 300 ευρώ και 600 ευρώ « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν επιδότηση 300 ευρώ και 600 ευρώ

Κατηγορία Πληρωμές στις   9:50 μ.μ.  |  Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023




Οι άνεργοι είναι οι κερδισμένοι των δύο προγραμμάτων επιδότησης 300 ευρώ και 600 ευρώ που «τρέχουν» αυτό το διάστημα από την ΔΥΠΑ, αλλά και από τον Δήμο Κατερίνης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.


Συγκεκριμένα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα καταβάλει μια εφάπαξ χρηματική παροχή, ύψους 300 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.


Ενώ, μέσα από τέσσερα νέα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης 80 ανέργων, ο Δήμος Κατερίνης θα παρέχει επίδομα 600 ευρώ, σε όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία την εκπαίδευση.


Ποιοι άνεργοι θα πάρουν «μπόνους» 300 ευρώ


Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, στόχος της νέας ενίσχυσης, που θεσμοθετήθηκε, μέσω του νόμου «Δουλειές Ξανά», είναι η ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων, με σκοπό τη δημιουργία ενός επικαιροποιημένου Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν άμεσα σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους (π.χ. επαγγελματική κατάρτιση) και εύρεσης εργασίας.

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.


Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία:

Η διαδικασία

  1. Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet (κλικ εδώ).
  2. Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή κατάστασή τους.
  3. Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ και ΗΔΙΚΑ).
  4. Η καταβολή της παροχής γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από πέντε έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Συγκεκριμένα, θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης στο MyDYPAlive (κλικ εδώ), είτε διά ζώσης, αφού στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail) στο ΚΠΑ2 είτε να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ΚΠΑ2 στο οποίο ανήκουν με βάση την κατοικία τους (κλικ εδώ).


Επισημαίνεται ότι όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης, θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.


 Κατάρτιση με επιδότηση 600 ευρώ


Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ο Δήμος Κατερίνης ανακοίνωσε τέσσερα προγράμματα των 20 ανέργων έκαστο, με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και διάρκειας 120 ωρών (70 ώρες θεωρία και 50 ώρες πρακτική), με επίδομα 600 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν με επιτυχία την απαιτούμενη εκπαίδευση.


Κλικ εδώ για την αίτηση: Αίτηση προγράμματος


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμόρφωση ανέργων για την προώθηση στην αυτοαπασχόληση και στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Σημειώνεται πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν: α) άνεργοι, β) κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Κατερίνης, τουλάχιστον απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η υποβολή αιτήσεων θα επιτρέπεται έως τη συμπλήρωση του αριθμού ενδιαφερομένων ανέργων να συμμετάσχουν στα προγράμματα.


Πηγή: cnn.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html