Καιρός – Κακοκαιρία GAIA: Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές – Πού ήχησε το 112 « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Καιρός – Κακοκαιρία GAIA: Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές – Πού ήχησε το 112

Κατηγορία Κακοκαιρία στις   12:35 π.μ.  |  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022





Η κακοκαιρία GAIA σφυροκοπά τη χώρα με τον καιρό να έχει αρχίσει να προκαλεί προβλήματα. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων σε πολλές περιοχές έχει ηχήσει μήνυμα από το 112.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη δυτική Ελλάδα με Κέρκυρα, Ήπειρο να επηρεάζονται αρχικά, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαϊα, Ζάκυνθος, Μεσσηνία και Ηλεία. 

Μήνυμα από το 112 έλαβαν το βράδυ του Σαββάτου οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ζάκυνθο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Τέλος, με το μήνυμα καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ανάλογο μήνυμα ήρθε το βράδυ του Σαββάτου στα κινητά τηλέφωνα των κάτοικων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Το μήνυμα αφορούσε Αχαϊα, Ηλεία και Μεσσηνία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημβρινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

 

 

Σε πλήρη επιφυλακή οι Αρχές στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αμφιλοχία με το 112 να προειδοποιεί τους κατοίκους για έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Κλειστοί δρόμοι στη Νότια Κέρκυρα


Στην Κέρκυρα από το πρωί παραμένει για λόγους ασφαλείας εκτός κυκλοφορίας ο παραλιακός δρόμος που συνδέει την περιοχή Μεσσογγή με τη συνοικία Μπούκαρη, λόγω των κατολισθήσεων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.


Περιορισμένης έκτασης προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν προκαλέσει στην περιφέρεια της Κέρκυρας οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί. Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ σπεύδουν κυρίως στο νότιο συγκρότημα του νησιού να αποκαταστήσουν βλάβες που προκαλούνται από κλάδους δέντρων που πέφτουν πάνω στα καλώδια μεταφοράς ρεύματος.

Τόσο στην Κέρκυρα όσο στην Ήπειρο εστάλη μήνυμα στους κατοίκους για την κακοκαιρία με την σύσταση να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html