Απάτη πίσω από την πώληση αυτοκινήτου – Πιάστηκε θύμα χωρίς να καταλάβει το παραμικρό « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Απάτη πίσω από την πώληση αυτοκινήτου – Πιάστηκε θύμα χωρίς να καταλάβει το παραμικρό

Κατηγορία Μύκονος στις   12:00 μ.μ.  |  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022




 Όπως αποδείχθηκε ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Η Μύκονος συζητάει την απάτη που αποκαλύφθηκε και οδήγησε στην σύλληψη του δράστη…


Η Μύκονος στο επίκεντρο με αφορμή αυτή τη φορά, μια απάτη που εξιχνιάστηκε. Κάτοικος του νησιού έψαχνε να αγοράσει αυτοκίνητο και έπεσε πάνω σε μια διαδικτυακή αγγελία για ένα Smart, με τιμή πώληση τα 1.700 ευρώ. Το κόστος τον έκανε να το ψάξει περισσότερο. Βρήκε τον ιδιοκτήτη, συνομίλησε μαζί του, συμφώνησαν και την επόμενη μέρα έκανε την κατάθεση των χρημάτων. Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος. Τον ειδοποίησαν αστυνομικοί και τον ενημέρωσαν ότι ο 45χρονος, δήθεν ιδιοκτήτης, είναι σεσημασμένος σε απάτες.


Εξιχνιάστηκε χθες από αστυνομικούς στην Κάλυμνο, η υπόθεση εξαπάτησης υποψήφιου αγοραστή αυτοκινήτου μέσω αγγελίας στο marketplace του facebook και το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου 2022 συνελήφθη ένας 45χρονος κάτοικος του νησιού, που έχει απασχολήσει και τον Ιούλιο τις Αρχές σε μια παρόμοια υπόθεση απάτης.


Ειδικότερα, την 7η Δεκεμβρίου 2022 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου από έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας ότι την προηγούμενη ημέρα καθώς κοιτούσε διάφορες αγγελίες στην εφαρμογή πωλήσεων του facebook, είδε μια αγγελία πώλησης αυτοκινήτου μάρκας Smart χρώματος μπλε – γκρι, το οποίο πωλούνταν στην τιμή των 1.700 ευρώ.


Συνομίλησε αρχικά μαζί με τον ιδιοκτήτη του μέσω του messenger και ακολούθως σε κινητό τηλέφωνο και αφού τον ενημέρωσε για την κατάσταση του αυτοκινήτου συμφώνησαν να του καταβάλει το αντίτιμο μέσω ταχυδρομείου και εν συνεχεία να του στείλει το αυτοκίνητο με το καράβι στην Μύκονο.


Πράγματι, την 7η Δεκεμβρίου 2022 στις 09:40 το θύμα πήγε στα ΕΛΤΑ Μυκόνου και κατέβαλε το ποσό των 1.700 € με ταχυδρομική επιταγή στο όνομά του. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα δεν ξαναμίλησε με αυτόν πιστεύοντας ότι όλα κύλησαν ομαλά με την αγορά του.


Αργότερα όμως την ίδια ημέρα, τον κάλεσαν τηλεφωνικά από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων και τον ενημέρωσαν ότι έχει πέσει θύμα απάτης από τον 45χρονο, ο οποίος χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο δράσης για να εξαπατά ανυποψίαστα θύματα και είχε πληροφορίες η αστυνομία ότι θα προσπαθήσει να το επαναλάβει και τελικά αυτό συνέβη με θύμα εκείνον.


Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, το ΑΤ Καλυμνίων ενημερώθηκε από το ταχυδρομείο Καλύμνου για ύποπτη συναλλαγή του ανωτέρω (σπάσιμο επιταγής), ο οποίος τυγχάνει σεσημασμένος σε απάτες και άμεσα αστυνομικοί μετέβησαν εκεί και τον συνέλαβαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.



Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html