Συναγερμός στην Λευκορωσία - Έπεσε πύραυλος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Συναγερμός στην Λευκορωσία - Έπεσε πύραυλος

Κατηγορία Κύπρος στις   2:20 μ.μ.  |  Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022


Συναγερμός σήμανε σήμερα (29.12.2022) στη Λευκορωσία, καθώς, σύμφωνα με εκεί κρατικό μέσο ενημέρωσης, ένας πύραυλος της Ουκρανίας έπεσε στη χώρα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του εν λόγω μέσου, στη Λευκορωσία έπεσε ένας πύραυλος του γνωστού πυραυλικού συστήματος S-300, ο οποίος εκτοξεύτηκε από έδαφος της Ουκρανίας. 



Ειδικότερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας BelTA μετέδωσε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας. 


Το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ ερευνά εάν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο ή πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση.



Τον Νοέμβριο, πύραυλος S-300, που θεωρήθηκε ότι είχε εκτοξευθεί από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, κατέληξε στην Πολωνία.


Σύμφωνα με το BelTA, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.


Ρωσική προβοκάτσια; 

Εύλογα, πάντως, εγείρεται το ερώτημα εάν το σημερινό γεγονός αποτελεί προβοκατόρικη ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας, προκειμένου ο Πούτιν να εκμαιεύσει είσοδο της Λευκορωσίας στον πόλεμο. 


Θυμίζουμε, άλλωστε, πως η προ ημερών συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δεν απέδωσε τους καρπούς που ανέμενε ο Πούτιν, ο οποίος φέρεται να επισκέφτηκε τον σύμμαχό του για να τον βάλει αρκετά βαθύτερα στην υπόθεση του πολέμου. 


Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη Λευκορωσία ως βάση οπισθοφυλακής για την αποτυχημένη τους επίθεση στο Κίεβο τον Φεβρουάριο, και τους τελευταίους μήνες καταγράφεται δραστηριότητα ρωσικών και λευκορωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.


Μπορεί η Λευκορωσία να μην έχει συμμετάσχει στον πόλεμο στην Ουκρανία και να μην έχει στείλει στρατεύματά της στη μάχη, αλλά ο Λουκασένκο έχει επικρίνει διακριτικά τις κινήσεις της Ρωσίας αρκετές φορές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η σύγκρουση «σέρνεται».



Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html