Σαρώνουν ιώσεις και πνευμονία στα παιδιά : Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ώρα «μηδέν» για την συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Το πρόγραμμα, οι συναντήσεις και η ατζέντα «διαπραγματεύσεων»

Λίγες ώρες έμειναν για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμ...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Σαρώνουν ιώσεις και πνευμονία στα παιδιά : Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

στις   10:44 π.μ.  |  Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022Μεγάλη είναι η διασπορά της γρίπης και τον εποχικών ιώσεων στα παιδιά αυτό το διάστημα. Ο Παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις αναπνευστικές λοιμώξεις του χειμώνα που φέτος έχουν κάνει την εμφάνισή τους νωρίτερα αλλά και με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Τις ιογενείς λοιμώξεις σε κάποιες περιπτώσεις ακολουθούν και οι βακτηριακές, με τους παιδιάτρους να βλέπουν αυτή την περίοδο πολλά περιστατικά πνευμονίας που προέρχονται από πνευμονιόκοκκο. Επιπλέον, οι ειδικοί συχνά συναντούν υποτροπές των ιώσεων, δηλαδή μία επόμενη φάση της ίδιας ίωσης, όπου ενώ έχει υποχωρήσει ο πυρετός επανέρχεται για ακόμα μια φορά.

Σαρώνουν ιώσεις και πνευμονία στα παιδιά : Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Δείτε επίσης : Σαρώνουν οι ιώσεις στα παιδιά Γιατί οι παιδίατροι ζητούν την επαναφορά της μάσκας
Μαζάνης: Αυξάνονται οι ιώσεις στα παιδιά
«Υπάρχει μια έξαρση της νοσηρότητας αυτή τη στιγμή με μια αύξηση 20% κάθε εβδομάδα στις ιώσεις. Είναι τέτοια η έξαρση που στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει τα κρεβάτια, είναι πολύ δύσκολο ένα άρρωστο παιδί να νοσηλευτεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε αρχικά ο κ. Μαζάνης και εξήγησε τα χαρακτηριστικά της έξαρσης υπογραμμίζοντας ότι είναι τρία:

«Οι ιώσεις εμφανίστηκαν πολύ πιο νωρίς από ό,τι συνέβαινε τα τελευταία 30 χρόνια.
Αυτή την εποχή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιώσεις, οι οποίες έχουν τα ίδια συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος δηλαδή βήχα, πυρετό.
ένα παιδί μπορεί ταυτόχρονα να έχει δυο και τρεις ιούς».
Ποιες λοιμώξεις προκαλούνται από τον πνευμονιόκοκκο
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον πνευμονιόκοκκο, το μικρόβιο που έρχεται αντιμέτωπο συχνά με το αναπνευστικό σύστημα παιδιών αλλά και ενηλίκων.

Οι λοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν από τον πνευμονιόκοκκο περιλαμβάνουν τόσο διεισδυτικές λοιμώξεις όπως η μηνιγγίτιδα, η βακτηριαιμία και η βακτηριαιμική πνευμονία όσο και μη διεισδυτικές όπως η μέση ωτίτιδα και η πνευμονία.

Δειτε επίσης :Ιός RSV : Ο ιός που στέλνει τα μικρά παιδιά στο νοσοκομείο και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε
Σαρώνουν ιώσεις και πνευμονία στα παιδιά : Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

«Έχουμε πολλά περιστατικά από ένα μικρόβιο που λέγεται “πνευμονιόκοκκος” που κάνει πνευμονίες και φαίνεται ότι επειδή πολλά παιδιά έχουν καθυστερήσει τον εμβολιασμό ή δεν έχουν ολοκληρώσει τις αναμνηστικές δόσεις μέσα στην καραντίνα. Τα παιδιά είναι ευάλωτα και έτσι έχουμε πολλά περιστατικά νοσηρότητας με πνευμονιόκοκκο. Γι’ αυτό αν θέλουν οι γονείς σε ένα βαθμό να βοηθήσουν τα παιδιά τους πρέπει να κάνουν τα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου και της γρίπης γιατί έχουμε πολλά περιστατικά με γρίπη», είπε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Μαζάνης.


Tι απαντά στα κρούσματα στρεπτόκοκκου στη Μεγάλη Βρετανία
Ερωτώμενος για την αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης με στρεπτόκοκκο ομάδας Α στη Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Μαζάνης ανέφερε: «Τον στρεπτόκοκκο μπορεί να τον διαγνώσει ο γιατρός από κάποια τεστ που γίνονται, στην περίπτωση αυτή θα πάρει αντιβίωση το παιδί και θα γίνει καλά. Ωστόσο, υπάρχουν και επιπλοκές και μπορεί να φτάσει μέχρι ο ιός να είναι θανατηφόρος. Αυτή την εποχή χρειάζεται πολλή προσοχή».

Δείτε επίσης : Χρόνια Κοκκιωμαιώδης Νόσος: Η κληρονομική ασθένεια που παρατηρείται κυρίως στα αγόρια και μπορεί να προκαλέσει πνευμονία
«Τα συστήματα υγείας των άλλων χωρών διαφέρουν από τα ελληνικά. Εμείς είμαστε σε καλύτερη μοίρα όσον αφορά το σύστημα υγείας μας, διότι έχουμε εύκολη πρόσβαση στον προσωπικό παιδίατρο ενώ σε άλλα κράτη δεν έχουν πολλούς παιδιάτρους και οι εξετάσεις γίνονται από τους γενικούς γιατρούς. Οπότε, η Ελλάδα προλαβαίνει πολύ γρήγορα τις εξελίξεις μίας ασθένειας ακριβώς γιατί το σύστημά μας, μάς προσφέρει στην Ελλάδα την ευκαιρία να κάνουμε γρήγορα εξετάσεις για να διαπιστώνουμε αν είναι κάτι σοβαρό και να το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα», κατέληξε.


Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html