Ανησυχία των σεισμολόγων από τα σημερινά Ρίχτερ: «Να συγκληθεί επιτροπή εκτίμησης κινδύνου», είπε ο Παπαδόπουλος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ανησυχία των σεισμολόγων από τα σημερινά Ρίχτερ: «Να συγκληθεί επιτροπή εκτίμησης κινδύνου», είπε ο Παπαδόπουλος

Κατηγορία Σεισμός στις   4:48 μ.μ.  |  Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022




Μεγάλη η ανησυχία των σεισμολόγων της χώρας μετά τον τελευταίο ισχυρό σεισμό, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου.


Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μετά τα 4,9 Ρίχτερ 5 χλμ από τα Ψαχνά Ευβοίας.


«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.


«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.


Υπενθυμίζεται ό,τι ο σεισμός των 4,2 στις 29 Νοεμβρίου ήταν στο σεισμογόνο ρήγμα των Ζαρακών Ευβοίας.


Πηγή: gazzetta.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html