Γρίπη: Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Γρίπη: Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Κατηγορία Υγεία στις   9:05 π.μ.  |  Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022




Τα κρούσματα COVID-19 , RSV και γρίπης αναμένεται να αυξηθούν, καθιστώντας πιο δύσκολο τον προσδιορισμό του αναπνευστικού ιού που μπορεί να έχετε.


Ενώ τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων ετών επικεντρώνονται κυρίως στη COVID-19, η γρίπη παραμένει η πιο κοινή μολυσματική ασθένεια. Περίπου 20 έως 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ θα νοσήσουν από τη γρίπη κάθε χρόνο.


Αν έχετε γρίπη μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα όπως:


  • Πυρετός/ρίγη
  • Βήχας
  • Πονόλαιμος
  • Καταρροή ή βουλωμένη μύτη
  • Πόνοι στους μύες ή στο σώμα
  • Πονοκέφαλο
  • Κούραση
  • Έμετος /διάρροια


Και αν αναρωτιέστε πώς να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ της γρίπης και της COVID-19 - που έχουν παρόμοια συμπτώματα - ο μόνος τρόπος για να μάθετε σίγουρα είναι να κάνετε τεστ.


Όμως τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε γρίπη και πώς να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας και να έχετε μια γρήγορη ανάρρωση.


Να ξεκουραστείτε αρκετά


Το να το χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε βοηθάει το σώμα σας να ανακάμψει. Οπότε εάν έχετε γρίπη, μείνετε σπίτι και προγραμματίστε εκ νέου οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα. Το σώμα σας απελευθερώνει κυτοκίνες, πρωτεΐνες που το βοηθούν να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και με την ανάπαυση, το σώμα σας μπορεί να αφιερώσει περισσότερη ενέργεια στην αποκατάσταση και την καταπολέμηση της γρίπης.


Μείνετε ενυδατωμένοι


Τα συμπτώματα της γρίπης όπως ο πυρετός, ο έμετος και η διάρροια μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση. Έτσι, πίνετε πολλά υγρά όπως νερό, τσάι και ροφήματα ηλεκτρολυτών για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.


Τα πρώιμα σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν κόπωση, αυξημένη δίψα, αίσθημα αδυναμίας και μη ούρηση της κανονικής σας ποσότητας. Και αν αφυδατωθείτε, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της γρίπης σας.


Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα , ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του βήχα και της ρινικής συμφόρησης. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι; Βοηθά να διατηρήσετε τις μεμβράνες στη μύτη, τα μάτια και το στόμα σας υγρές, κάτι που μπορεί να αποτρέψει τα βακτήρια από το να εισέλθουν στο σώμα σας.


Οι ανάγκες σας σε ενυδάτωση είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερες κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας από ό,τι σε κανονικές περιόδους. Πόσα υγρά πρέπει να πίνετε; Αρκετά για να κρατήσουν τα ούρα σας ανοιχτά κίτρινα ή σχεδόν διαυγή.


Χρησιμοποιήστε θερμοθεραπεία


Η θερμοθεραπεία είναι η εφαρμογή θερμότητας σε ένα σημείο του σώματος με σκοπό την αλλαγή της δερματικής και της κεντρικής θερμοκρασίας του μαλακού ιστού και κατ’ επέκταση τη βελτίωση των συμπτωμάτων ορισμένων καταστάσεων.


Εάν έχετε μυϊκούς πόνους ή πόνους στο σώμα, η εφαρμογή μπουκαλιών ζεστού νερού μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τους πόνους. Οι μυϊκοί πόνοι τείνουν να εμφανίζονται όταν το σώμα σας χρησιμοποιεί ορισμένες χημικές ουσίες για να καταπολεμήσει μια μόλυνση.


Πότε να δείτε τον γιατρό


Η γρίπη μπορεί να είναι σοβαρή, με περίπου 20.000 έως 50.000 ανθρώπους να πεθαίνουν από αυτήν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό σας:


  • Πυρετός πάνω από 39,44 βαθμούς Κελσίου
  • Δυσκολία αναπνοής
  • Πόνος ή πίεση στο στήθος ή στο στομάχι
  • Επίμονη ζάλη
  • Σύγχυση
  • Έντονος μυϊκός πόνος ή αδυναμία
  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Μπλε δέρμα, χείλη και νύχια


Ενώ η γρίπη μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα συμπτώματά σας και να αποφεύγετε την επαφή με άλλους. Μπορεί να είστε μεταδοτικοί για μια μέρα πριν αρχίσουν τα συμπτώματά σας έως και μια εβδομάδα μετά.


Εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μη διστάσετε να μιλήσετε με έναν γιατρό. Και για να αποτρέψετε την εξάπλωση της γρίπης στο μέλλον, σκεφτείτε να κάνετε εμβόλιο κατά της γρίπης κάθε χρόνο (και να πλένετε τακτικά τα χέρια σας, φυσικά). Και να θυμάστε, ότι η σωστή φροντίδα σας βοηθά και προστατεύει τους γύρω σας.


Πηγή: jenny.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html