Όλγα Οικονόμου: «Να επανέλθει η μάσκα στο δημοτικό λόγω της γρίπης» « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Όλγα Οικονόμου: «Να επανέλθει η μάσκα στο δημοτικό λόγω της γρίπης»

Κατηγορία Υγεία στις   6:08 π.μ.  |  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022




Διευθύντρια του νοσοκομείου «Γεννηματά» προτείνει την επαναφορά της προστατευτικής μάσκας στα σχολεία και ειδικότερα στο Δημοτικά, λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων.


«Καλό θα ήταν να επανέλθει η μάσκα μόνο στα σχολεία και κυρίως στο Δημοτικό» δήλωσε η διευθύντρια ΓΝΑ «Γεννηματά» Όλγα Οικονόμου μιλώντας για τα πολλά κρούσματα γρίπης αλλά και για την απειλή των ιώσεων που υπάρχει έντονη το τελευταίο διάστημα.


«Όταν βγήκαν οι μάσκες περιμέναμε πυρετούς και το είδαμε. Και το κακό είναι ότι κολλάει ο παππούς, η γιαγιά, οι γονείς, όλη η οικογένεια και για αυτό το λόγο θα πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα, δηλαδή τα παιδιά ναι μεν να φοράνε μάσκα και να προσέχουν, αλλά όχι στο βαθμό που να μειώνεται η δυνατότητα ανάπτυξης ανοσίας» πρόσθεσε.


Σε ερώτηση για το αν θα ήταν χρήσιμη η επαναφορά της μάσκας στη σχολική αίθουσα, η κα Οικονόμου τόνισε: «Θα έπρεπε να είναι η μάσκα στα παιδιά μέσα στο σχολείο, γιατί το ένα κολλάει από το άλλο. Το στέλνεις γερό, είναι το διπλανό του άρρωστο και θα κολλήσει. Άρα καλό θα ήταν να επανέλθει η μάσκα μόνο στα σχολεία και κυρίως στο Δημοτικό. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο το παιδί έχει αποκτήσει ένα βαθμό ανοσίας και για αυτό δεν βλέπουμε τόσο λοιμώξεις. Εκεί που είναι το μεγάλο κακό και ταλαιπωρούνται οι γονείς και τα παιδάκια είναι στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία»


Η διευθύντρια του φαρμακευτικού τμήματος του νοσοκομείου «Γεννηματά» τόνισε την τριπλή απειλή του κορονοϊού, της γρίπης και των λοιμώξεων. Όπως είπε, ήταν αναμενόμενο γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν από το καλοκαίρι που ήμασταν όλοι με μάσκες και απομονωμένοι και κυρίως τα παιδιά που ήταν στα σπίτια ή φορούσαν μάσκα, δεν απέκτησαν την ανοσία που χρειάζεται, με αποτέλεσμα τώρα να είναι ευπρόσβλητες και σε ιούς και σε βακτήρια.


Για την κατάσταση των νοσοκομείων με την έκρηξη των ιών, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Κάποια ράντζα έχουν βγει και πάντοτε υπήρχαν ράντζα στα νοσοκομεία. Σε μια μεγάλη εφημερία και στο δικό μας νοσοκομείο το Γεννηματά έτυχε. Όμως, αποκαταστάθηκε γρήγορα. Οι ασθενείς μπήκαν αμέσως μετά σε κρεβάτια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα περιστατικά αυξάνονται».


Για τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα ελεγχόμενη η κατάσταση. Οι περισσότερες ελλείψεις είναι στα φαρμακεία. Στα νοσοκομεία δεν είναι τόσο γιατί είναι πιο εξειδικευμένα τα φάρμακα. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις είναι στα κοινόχρηστα φάρμακα όπως τα αντιπυρετικά και τα αντιβιοτικά. Όμως οι εταιρείες φροντίζουν τουλάχιστον τα νοσοκομεία να μην έχουν πρόβλημα. Είμαστε σε προτεραιότητα».



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html