Γρίπη – ΕΟΔΥ: Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και οι επισκέψεις σε γιατρούς την τελευταία εβδομάδα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Γρίπη – ΕΟΔΥ: Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και οι επισκέψεις σε γιατρούς την τελευταία εβδομάδα

Κατηγορία Υγεία στις   12:07 π.μ.  |  Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022




Η γρίπη και οι επιπλοκές που προκαλεί ενισχύει την παρουσία της στη χώρα μας. Τέσσερις ασθενείς εισήχθησαν σε ΜΕΘ μόνο κατά την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.


Οι συνολικές νοσηλείες σε Εντατική νοσοκομείων της χώρας από τη γρίπη ανέρχονται σε 12, ενώ ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Παράλληλα, πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο επταήμερο και οι επισκέψεις σε γιατρούς, ατόμων που έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.


Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) την εβδομάδα 5 με 11 Δεκεμβρίου, οι συγκεκριμένες επισκέψεις αυξήθηκαν κατά 14.3%, σε σχέση με την προηγούμενη.





Επίσης, στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 97 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 9 από νοσοκομεία και 88 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel).


Τα 33 (34%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α και ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).


Από την αρχή της καταγραφής της επιδημίας γρίπης από τον ΕΟΔΥ και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν δώδεκα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, εκ των οποίων το ένα απεβίωσε.





Επίσης, από τα συνολικά 517 κλινικά δείγματα (73 από νοσοκομεία και 444 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας):


Τα 76 (14,7%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης τύπου Α, ενώ από αυτά, τα 74 (97,4%) από αυτά ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 2 (2,6%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).


Από τον ΕΟΔΥ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.


Πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html