Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του γιατρού του 16χρονου Ρομά – Η απάντηση του Ια​​τρικού Συλλόγου « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ώρα «μηδέν» για την συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Το πρόγραμμα, οι συναντήσεις και η ατζέντα «διαπραγματεύσεων»

Λίγες ώρες έμειναν για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμ...

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του γιατρού του 16χρονου Ρομά – Η απάντηση του Ια​​τρικού Συλλόγου

Κατηγορία Θεσσαλονίκη στις   4:22 μ.μ.  |  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν μέλη της ελευθεριακής πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης. 


Πρόκειται για τον επικεφαλής της κλινικής, στην οποία νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ.  Σύμφωνα με κείμενο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν ο άνθρωπος που είχε ζητήσει αυτοσυγκράτηση από την πρώτη ημέρα που μεταφέρθηκε ο 16χρονος Ρομά για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο μετά τον πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.


«Ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν αυτός που έσπευσε την ίδια κιόλας μέρα του πυροβολισμού, λίγες μόλις ώρες, αφότου το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, να κατηγορήσει την οικογένεια του παιδιού, τους Ρομά και τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο και πραγματοποιούσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων. Την ίδια στιγμή που η οργή ξεχείλιζε για την επιχειρούμενη δολοφονία του παιδιού, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο συνεργαζόταν ουσιαστικά με τους δολοφόνους του και την κυβέρνηση που προσπαθεί να συγκαλύψει ακόμα μία δολοφονία, αποκρύπτοντας απολύτως αδικαιολόγητα και ανήθικα τα ιατρικά δεδομένα του παιδιού ακόμα και από τους γονείς τους» αναφέρει – μεταξύ άλλων – ανακοίνωση. 

 «Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν»

Λόγω της επίθεσης με μπογιές και της αναγραφής απειλητικών συνθημάτων έξω από το γραφείο του καθηγητή παιδιατρικής του ΑΠΘ και διευθυντή της A’ Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» κ. Δημήτρη Ζαφειρίου, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ομόφωνα  ανακοίνωση, με την οποία στηρίζει το ιατρικό έργο του Διευθυντή και καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο του:


«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας», αναφέρει ο ΙΣΘ.


Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής παιδιατρικής κ. Ζαφειρίου, υπηρετεί τον όρκο του Ιπποκράτη με συνέπεια εδώ και δεκαετίες.


«Προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Αυτή δε η προσφορά του αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας στην πόλη μας και όχι μόνο.  Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στον συνάδελφο και σε όλους τους συναδέλφους που καθημερινά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως στην περίθαλψη και τη ζωή. Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά σε όλους τους ασθενείς που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή τους στα νοσοκομεία της πόλης μας έχοντας στο πλάι τους θεράποντες γιατρούς τους οι οποίοι αγωνίζονται και εκείνοι μαζί τους ώστε αυτή η μάχη να έχει αίσιο αποτέλεσμα», τονίζουν οι γιατροί.


Πληροφορίες από iatropedia.gr

Πηγή φωτογραφιών: typosthes.gr

Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html