«Βόμβα» Spiegel: Απόρρητη έκθεση των Ενόπλων Δυνάμεων καλεί σε προετοιμασία για πόλεμο με την Ρωσία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

«Βόμβα» Spiegel: Απόρρητη έκθεση των Ενόπλων Δυνάμεων καλεί σε προετοιμασία για πόλεμο με την Ρωσία

Κατηγορία Διεθνή στις   12:00 π.μ.  |  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022




Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τα δεδομένα για τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αποδεικνύει εμπιστευτική έκθεση που φέρνει στη δημοσιότητα το Spiegel και κάνει λόγο για «στρατηγικό αναπροσανατολισμό» για το ενδεχόμενο άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.


Το γερμανικό Spiegel κατάφερε να εξασφαλίσει μια απόρρητη έκθεση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας που περιγράφει τον «στρατηγικό αναπροσανατολισμό» της Μπούντεσβερ στο πιθανό ενδεχόμενο άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.


Την έκθεση υπογράφει ο στρατηγός Έμπερχαρντ Τσορν, γενικός επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, τις οποίες προετοιμάζει για... δύσκολα χρόνια.


Το εμπιστευτικό έγγραφο, που αποτελείται από 68 σελίδες, φέρνει τον κάπως αόριστο τίτλο «Επιχειρησιακές οδηγίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις», αν και το περιεχόμενό του είναι απολύτως συγκεκριμένο:


Ήδη από το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός στρατηγός επισημαίνει την ανάγκη να  να προετοιμαστούν πιο αποτελεσματικά οι Ένοπλες Δυνάμεις για μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.


«Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν ενδεχομένως να γίνουν χωρίς προειδοποίηση και πιθανώς με πολλές ανθρώπινες απώλειες», αναφέρεται στην έκθεση. Και σε άλλο σημείο: «Αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης της χώρας και της νατοϊκής επικράτειας θα είναι ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο σημαντική από πριν».


Στην έκθεση επαναλαμβάνεται συνεχώς η λέξη «αποτροπή». Μια άμεση σύγκρουση στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ «έχει γίνει και πάλι πιο πιθανή» και «η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη και να κάνει τις ένοπλες δυνάμεις της πιο ισχυρές».


Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τον στρατηγό Τσορν, η εκπαίδευση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων σε ένα υψηλής έντασης (πολεμικό) σενάριο, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της αποτροπής.


Με άλλα λόγια, δεν αρκεί πλέον η αποστολή εξειδικευμένων μονάδων σε συγκεκριμένες αποστολές στο εξωτερικό, όπως γίνεται μέχρι τώρα. Αντίθετα, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ πρέπει να διατηρούνται σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας πολυάριθμες στρατιωτικές μονάδες.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html