Στόλτενμπεργκ: «Δεν πρόκειται για σκόπιμη ρωσική επίθεση, οι πύραυλοι ήταν Ουκρανικοί» - « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Στόλτενμπεργκ: «Δεν πρόκειται για σκόπιμη ρωσική επίθεση, οι πύραυλοι ήταν Ουκρανικοί» -

Κατηγορία Πόλεμος στις   4:39 μ.μ.  |  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022




Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, μίλησε μετά την πυραυλική επίθεση στην Πολωνία, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για την ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαίωσε ότι το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία έγινε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.


«Οι επιθέσεις της Ρωσίας δημιουργεί προβλήματα και στα εδάφη του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση στην Πολωνία, απάντησε πως ακόμα διενεργείται έρευνα.


«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η επίθεση στην Πολωνία ήταν σκόπιμη ενέργεια της Ρωσίας» ανέφερε .


«Η έρευνα συνεχίζεται όσο μιλάμε και πρέπει να αποφασίσουμε στη συνέχεια πόσες λεπτομέρειες μπορούμε να δώσουμε».


 «Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να καταρίπτει τέτοιους πυραύλους»


Ερωτηθείς για την στάση της Κίνας είπε πως: «Πρέπει να καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία. Τα διάφορα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για τον πόλεμο η Κίνα δεν τα ψήφισε».


Αν ο  Ζελένσκι και η Ουκρανία σταματήσουν να πολεμάνε θα κερδίσει η Ρωσία και θα πάψει να υπάρχει ως κράτος η Ουκραία .


Ενώ αν κερδίσει η Ρωσία τότε θα κερδίσει η Ειρήνη. 


«Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους», προσέθεσε ο Στόλτενμπεργκ.


Ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει σημαντικά τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Αξιολογούμε διαρκώς τι πρέπει ακόμη να κάνουμε», είπε.


«Πρέπει να αποφασίσουμε ήρεμοι»


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, ψύχραιμοι και σε στενό συντονισμό».


Επιβεβαίωση Μπάιντεν


Ο Τζο Μπάιντεν νωρίτερα ενημέρωσε τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ και στη G7 ότι το πλήγμα με τους δυο νεκρούς στην Πολωνία ήταν αποτέλεσμα της ουκρανικής αεράμυνας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγή στη Συμμαχία.


«Ο Μπάιντεν ενημέρωσε τους εταίρους σε G7 και ΝΑΤΟ ότι η έκρηξη στην Πολωνία προκλήθηκε από πύραυλο της ουκρανικής αεράμυνας». δήλωσε η πηγή.


Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στις το βράδυ της Τρίτης ότι δύο πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας, στα σύνορα με την Ουκρανία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε δήλωσε ότι ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ουκρανικός S-300.


Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα σημείωσε ότι η Βαρσοβία δεν έχει ακριβείς πληροφορίες των οποίων οι πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της χώρας του.


Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι χωρών μελών του ΝΑΤΟ επρόκειτο να συνεδριάσουν εκτάκτως την Τετάρτη για να «απαντήσουν» στην έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκατάσταση σιτηρών κοντά στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html