Πρώην αρχιεπίσκοπος παραδέχεται «ανάρμοστες πράξεις» με θύμα νεαρή, νέες αποκαλύψεις για κακοποιήσεις από κληρικούς « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Πρώην αρχιεπίσκοπος παραδέχεται «ανάρμοστες πράξεις» με θύμα νεαρή, νέες αποκαλύψεις για κακοποιήσεις από κληρικούς

Κατηγορία Διεθνή στις   6:10 π.μ.  |  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

 



Ανάρμοστες πράξεις με νεαρή ενήλικη γυναίκα πριν από «μερικές δεκαετίες» παραδέχτηκε ότι έκανε πρώην αρχιεπίσκοπος στη Γαλλία, σε μία αποκάλυψη - «συνέχεια» μιας σειράς από περιστατικά που έρχονται στο φως από την Καθολική εκκλησία για κακοποιήσεις από κληρικούς.


Ο 81χρονος Ζαν Πιέρ Γκραλέτ, δηλώνει ότι «μετάνιωσε βαθύτατα» για τις πράξεις του τη δεκαετία του 1980, την περίοδο πριν οριστεί αρχιεπίσκοπος του Στρασβούργου. Στο αξίωμα παρέμεινε τη δεκαετία 2007-2017.


Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «παρέσυρε» και «πλήγωσε κάποια», προσθέτοντας ότι, ζήτησε από τη γυναίκα «συγγνώμη». Η εισαγγελία του Στρασβούργου δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.


«Η εκκλησιαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δικαστικές αρχές έχουν ενημερωθεί», είπε στη δήλωσή του, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας από τη Διάσκεψη των Επισκόπων της Γαλλίας (CEF).


Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε από την εν λόγω διάσκεψη ότι συνολικά έντεκα πρώην ή/και εν ενεργεία Γάλλοι επίσκοποι κατηγορήθηκαν για σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου ενός καρδινάλιου που ομολόγησε ότι επιτέθηκε σε ανήλικο πριν από τριάντα χρόνια περίπου.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι 216.000 ανήλικοι είχαν κακοποιηθεί από κληρικούς τις τελευταίες επτά δεκαετίες, αριθμός που ανέβηκε σε 330.000 όταν συμπεριλήφθηκαν και κατηγορίες κατά προσώπων γενικότερα της Εκκλησίας, όπως περιπτώσεις δασκάλων σε καθολικά σχολεία.


Σε μια άλλη περίπτωση, του επισκόπου επί σειρά ετών του Μπορντό Ζαν Πιέρ Ρίκαρντ, ο οποίος έγινε καρδινάλιος το 2006, παραδέχτηκε μια «κατακριτέα» πράξη με θύμα 14χρονο πριν από τριάντα χρόνια, με το Βατικανό να ξεκινά σχετική έρευνα.


Με πληροφορίες από AFP

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html