Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για μπλακ άουτ: Πάρτε νερό, κονσέρβες, κεριά και ραδιόφωνο με μπαταρία « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έρχεται δύσκολη νύχτα με έξαρση των φαινομένων – Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, ο Εκπρόσωπος Τύπου...

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Συναγερμός από την Πολιτική Προστασία για μπλακ άουτ: Πάρτε νερό, κονσέρβες, κεριά και ραδιόφωνο με μπαταρία

Κατηγορία Διεθνή στις   2:04 μ.μ.  |  Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας, Ραλφ Τίσλερ, αναμένει, μιλώντας στη Welt, ότι θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το χειμώνα.


Ο κ. Τίσλερ αναφέρει πως στο ίδιο του το σπίτι έχει αποθηκεύσει πάνω απ' όλα νερό, πολλά κιβώτια και κονσερβοποιημένες τροφές. Αυτό θα ήταν αρκετό για δέκα ημέρες.


Ο ίδιος δήλωσε πως πρέπει οι Γερμανοί να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές κρίσεις και να μην υποθέτουνε ότι όλα θα είναι πάντα διαθέσιμα χωρίς προβλήματα.


Ανέφερε επίσης πως εκτός από νερό και τρόφιμα για αρκετές ημέρες, πάνω απ' όλα χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία και κεριά. Και τα πιο σημαντικά έγγραφα έτοιμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Ο ίδιος ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια μάς έδειξαν ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κρίσεις που κανείς δεν περίμενε. Μια πανδημία στην κλίμακα του κορονοϊού ή οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Λέξη-κλειδί είναι η ενεργειακή έλλειψη. Πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτοι στη διαχείριση κρίσεων», δηλώνει ο κος Τίσλερ.


«Είναι προβλέψιμο ότι τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε κυρίως καταστροφές που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Θα παρατηρούνται συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες και υψηλά νερά που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές. Ή μαζικές ξηρασίες που προωθούν δασικές πυρκαγιές σε κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί», επισημαίνει.


«Η Γερμανία πρέπει να επεκτείνει την πολιτική προστασία»


Ο ίδιος ανέφερε πως δεν περιμένει να δούμε συμβατικές εχθροπραξίες σε γερμανικό έδαφος στο ορατό μέλλον. Αλλά ακόμη και αν ο πόλεμος διεξάγεται σε γειτονικές χώρες, εμείς επηρεαζόμαστε άμεσα, σημείωσε.


«Το κράτος και οι εταιρείες, οι οποίες εν πολλοίς βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.


Για παράδειγμα, είναι απαραίτητη η προστασία των διαδικασιών και των εγκαταστάσεων από διακοπές ρεύματος με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.


Εάν η παροχή ρεύματος διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το σταθερό δίκτυο θα αποτύχει και άρα κάποια στιγμή δεν θα μπορεί κανείς πλέον να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο.


Αλλά πριν από αυτό, το τηλεφωνικό δίκτυο στο σύνολό του μπορεί να πέσει, επειδή οι κεραίες μετάδοσης χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια - η οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Τότε οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον προσβάσιμοι.


Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος το χειμώνα.


Όπου η αιτία δεν θα είναι μόνο η έλλειψη ενέργειας, αλλά και η στοχευμένη, προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δικτύων από τους διαχειριστές, με στόχο την προστασία των δικτύων και τη μη διακινδύνευση της συνολικής παροχής.


Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και μετά, οπότε υποθέτουμε ότι από τότε και μετά θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή ρεύματος κατά τόπους για ορισμένο χρονικό διάστημα.


Ορισμένοι δήμοι και αρχές στη Γερμανία είναι πραγματικά υποδειγματικοί στην προετοιμασία για πιθανές διακοπές ρεύματος, με ακριβή σχέδια και εξασφαλίζοντας την παροχή ενέργειας με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης στο χώρο.


Άλλοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση, δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι. Αυτό ποικίλλει, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αρχές.


Όπως είπα, αναμένουμε βραχυπρόθεσμες, λεγόμενες διακοπές ρεύματος και όχι μακροχρόνιες, μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος. Αλλά η καλή προετοιμασία είναι επίσης σημαντική γι' αυτό»


Στη συνέχεια αναφέρει, «Πριν από λίγους μήνες, η ευαισθητοποίηση αυτή ήταν πολύ χαμηλή, σύμφωνα με την εντύπωσή μου, επειδή η Γερμανία έχει βιώσει σχετικά λίγες σοβαρές κρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Εν τω μεταξύ, όμως, παρατηρώ ότι πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τους πιθανούς κινδύνους.


Υπήρχαν περισσότερα καταφύγια, αλλά ακόμη και πριν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θα ήταν αρκετά για να προστατεύσουν το πολύ το 3% του πληθυσμού.


Ετοιμάζουμε, επί του παρόντος μια γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων σχετικά με το ποιες εγκαταστάσεις που είναι ακόμη χρήσιμες θα μπορούσαν να διατηρηθούν. Δεν θέλω να προβλέψω το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα κατασκευής καταφυγίων στη Γερμανία.


Αυτό θα ήταν πολύ ακριβό και οι χρόνοι κατασκευής θα ήταν πολύ μεγάλοι. Αντίθετα, εστιάζουμε στο πώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καταφύγια, υπόγεια γκαράζ, σήραγγες ή υπόγειες σιδηροδρομικές στοές»


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html