Φοιτητής καταγγέλλει πως δεν του δίνουν πτυχίο για χρέος... 150 ευρώ στις εστίες: Τι απαντά το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Φοιτητής καταγγέλλει πως δεν του δίνουν πτυχίο για χρέος... 150 ευρώ στις εστίες: Τι απαντά το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   9:05 π.μ.  |  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022




Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει Βολιώτης φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν του δίνουν το πτυχίο παρότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα σπουδών του, επειδή έχει… χρέος 150 ευρώ στη φοιτητική εστία Λάρισας.


Γιος αγροτών από τη Ζαγορά Πηλίου, ο Λαυρέντη Κουρελάς σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Λάρισας (πρώην ΤΕΙ), όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πάρει το πτυχίο του εδώ και δύο μήνες.


Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ του Βόλου, αναγκάστηκε να μείνει στη φοιτητική εστία, προκειμένου να περιορίσει ένα σημαντικό έξοδο, αυτό της στέγης.


Ηταν, μάλιστα, συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, μέχρι τη στιγμή που έχασε τον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και αναγκάστηκε να αναλάβει ο ίδιος χρέη προστάτη της οικογένειάς του.


Οι οικονομικές δυσκολίες έγιναν μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα ο Βολιώτης φοιτητής να μην μπορεί να πληρώσει χρέος 150 ευρώ, που είχε για το τελευταίο έτος των σπουδών του:


Για να λάβουμε το πτυχίο θα πρέπει μεταξύ των δικαιολογητικών, που προσκομίζουμε στη γραμματεία, να καταθέσουμε και βεβαίωση από τη Φοιτητική Μέριμνα ότι δεν έχουμε οφειλές. Εγώ δεν μπορώ να καταθέσω αυτή τη βεβαίωση, επειδή χρωστάω 150 ευρώ. Αυτά τα 150 ευρώ τα χρειάζομαι για εξετάσεις για τη μητέρα μου, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από ατύχημα που είχε πριν από τέσσερις μήνες περίπου.


«Την ερχόμενη Τετάρτη είναι η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματός μου. Εγώ δεν θα μπορέσω να ορκιστώ και να πάρω το πτυχίο μου. Δεν μου το επιτρέπουν», αναφέρει.


«Δεν θα μπορέσω να πάρω ένα πτυχίο, που θα μου επιτρέψει να προσληφθώ, να εργαστώ και να μπορέσω να πληρώσω το χρέος προς τη Φοιτητική Λέσχη».


Σημειώνεται πως ο νεαρός με προσωπική του επιστολή προς τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ζητεί λύση για να μπορέσει επιτέλους να πάρει το πτυχίο του.


Τι απαντά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Στον φοιτητή του πρώην ΤΕΙ Λάρισας από την Ζαγορά του Πηλίου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απαντά τα εξής:


Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος, με βάση τον κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα η ετήσια συνδρομή για να διαμείνει κάποιος στη συγκεκριμένη εστία είναι 150 ευρώ. Η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του κυρίου Κουρελά έχει ληφθεί υπόψη και έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις με βάση τον κανονισμό.


Ο κύριος Λαυρέντης Κουρελάς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, υπέβαλε πρόσφατα πριν από ένα μήνα αίτημά του να πάρει πτυχίο και οφείλει 105 ευρώ. Συγκεκριμένα, παρέδωσε την πτυχιακή του εργασία στις 4/7/2022, δεν υπέβαλε αίτημα για ορκωμοσία τον Ιούλιο και ζήτησε εγγράφως να συμμετέχει στην ορκωμοσία στις 1 Νοεμβρίου.


Αν πράγματι ο κύριος Κουρελάς αδυνατεί και πληρώσει το ποσό των 105 ευρώ, το αίτημά του θα ρυθμιστεί από το ίδρυμα.


Το αίτημά του όμως να καταργηθεί για όλους τους φοιτητές το «χαράτσι» όπως επικαλείται, κατά παράβαση του κανονισμού, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Το σύνολο των εστιακών φοιτητών γνωρίζει το συμβολικό κόστος της ετήσιας συνδρομής και ανταποκρίνεται στην υποχρέωση αυτή.



Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html