Τι μαρτυρούν οι profile εικόνες σου στα media, σύμφωνα με ψυχολόγο « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Τι μαρτυρούν οι profile εικόνες σου στα media, σύμφωνα με ψυχολόγο

Κατηγορία Τεχνολογία στις   3:00 μ.μ.  |  Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022




Ο τρόπος τελικά που θα επιλέξεις την φωτογραφία του profile σου στα social media, έχει να σου πει πολλά περισσότερα για την προσωπικότητα σου, απ' όσα περίμενες.


Αχ αυτά τα media, άλλους μας έχουν κουράσει και για άλλους μαρτυρούν ολόκληρη την ψυχοσύνθεση τους. Κι' όμως έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία σύμφωνα με 66,000 profile φωτογραφίες χρηστών, έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα, τα οποία πολύ πιθανό να σε ενδιαφέρουν και να αντικατοπτρίζουν μια κατάσταση, η οποία ισχύει και στην πραγματικότητα.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Francesca Tighinean, υπάρχουν χαρακτηριστικά προσωπικότητας, τα οποία μπορούν να γίνουν διακριτά από τις profile φωτογραφίες που κάποιος επιλέγει.


Η Francesca ξεκινά με τους extroverts, δηλαδή τις προσωπικότητες εκείνες που είναι κοινωνικές, τους αρέσει να βρίσκονται σε χώρους με έντονη κοινωνική συναναστροφή και γενικότερα απολαμβάνουν την παρέα και την καλή διάθεση. Οι συγκεκριμένοι τύποι, πολύ πιθανό να έχουν μια φωτογραφία προφίλ, η οποία θα έχει έντονα χρώματα και επίσης στον λογαριασμό τους γενικότερα, μπορούμε να εντοπίσουμε εικόνες με πολλά άτομα και φίλους τους.


Συνεχίζοντας όμως, βουτάμε στα λίγο πιο βαθιά και σύμφωνα με την Francesca, όσοι επιλέγουν profile pictures με πιο αισθησιακή και sexy αίσθηση, είναι κυρίως άτομα τα οποία έχουν έντονο στην προσωπικότητα τους, το σύμπλεγμα της κατωτερότητας. Καταβάθος δηλαδή είναι ανασφαλείς, ανταγωνίζονται τους γύρω τους και δεν μπορούν να νιώσουν γεμάτοι και ευτυχισμένοι εύκολα.


Το αίσθημα τους, πως δεν είναι αρκετά καλοί, τους οδηγεί να επιλέγουν φωτογραφίες που τραβούν την προσοχή και να φέρνουν το sexy στοιχείο στην επιφάνεια, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και τα βλέμματα.


Ένα ακόμη στοιχείο, σύμφωνα με την ψυχολόγο, το οποίο φανερώνει μια ανασφαλής αλλά και αναποφάσιστη προσωπικότητα, η οποία δεν έχει δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, είναι όταν ένας χρήστης αλλάζει τακτικά φωτογραφίες profile και όταν δεν μπορεί να αποφασίσει με ευκολία ποια να επιλέξει. Αυτό βέβαια δεν ισχύει απόλυτα, καθώς υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι αλλάζουν τακτικά τις φωτογραφίες προφίλ, επειδή απλώς βαριούνται.


Και πάμε τώρα σε κάτι που εμένα προσωπικά με κριντζάρει πολύ, χωρίς φυσικά να θέλω να κρίνω, αλλά είναι οι profile φωτογραφίες με την σχέση σου. Προσοχή μιλάμε για profile εικόνες και όχι για απλή ανάρτηση. Όπως φαίνεται, λοιπόν δικαίως μας κριντζάρει αυτή η φάση, γιατί οι χρήστες που είχαν στην εικόνα προφίλ τους, την σχέση τους, είχαν αγχώδη προσκόλληση και έλλειψη αυτοεξάρτησης ή και ανεξαρτησίας, ενώ επίσης είχαν έντονο τον φόβο της εγκατάλειψης.


Μήπως τελικά να αναρωτηθούμε λίγο περισσότερο σχετικά με το πως επιλέγουμε τις profile εικόνες μας;




Πηγή: jenny.gr/

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html