Ονειρευόταν τα χρήματα του power pass και άδειασε με απάτη όλος ο τραπεζικός του λογαριασμός « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ονειρευόταν τα χρήματα του power pass και άδειασε με απάτη όλος ο τραπεζικός του λογαριασμός

Κατηγορία Κρήτη στις   12:00 μ.μ.  |  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022


Ακόμα μία απάτη στην Κρήτη και το Ρέθυμνο, με τον 42χρονο να παγιδεύεται χωρίς να καταλάβει το παραμικρό. Το λάθος που έκανε και η συμβουλή της αστυνομίας…


Όχι μόνο δεν πήρε ποτέ το power pass, που του υποσχέθηκαν, αλλά είδε και τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Το τελευταίο θύμα των επιτηδείων που επιδίδονται σε διαδικτυακές απάτες είναι ένας 42χρονος στο Ρέθυμνο, ο οποίος πείστηκε να δώσει τα στοιχεία του και έχασε σχεδόν 3.000 ευρώ.


Το περιστατικό κατήγγειλε ο ίδιος στην Αστυνομία. Όπως είπε, χθες δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος, υποδυόμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τον ενημέρωσε ότι θέλει να του καταβλάλει το επίδομα της ΔΕΗ, ύψους 265 ευρώ.


Για το λόγο αυτό του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού και το email του, προκειμένου να το στείλει ένα σύνδεσμο (link). Ο ανυποψίαστος 42χρονος άνοιξε τον σύνδεσμο, ο οποίος προσομοίαζε σε ιστότοπο μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Και κάπως έτσι είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει και 2.900 ευρώ να εξαφανίζονται.


Αστυνομικές πηγές τόνιζαν στην ΕΡΤ την ανάγκη οι πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν να ανοίγουν συνδέσμους που παραπέμπουν σε οποιαδήποτε τράπεζα και έχουν κατάληξη godaddy.com, προκειμένου να μη δουν την ιστορία του 42χρονου να επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.



Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html