Καταγγελίες για το τηλεπαιχνίδι με τον Νίκο Κουρή – Η αντίδραση της ΕΡΤ « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Πώς θα είναι η Πέμπτη σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη; Κριός Οι σημερινές διελ...

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελίες για το τηλεπαιχνίδι με τον Νίκο Κουρή – Η αντίδραση της ΕΡΤ

Κατηγορία media στις   2:39 μ.μ.  |  Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022
 Έντονο παρασκήνιο με πολλές καταγγελίες για το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» που πρόβαλε τις δύο προηγούμενες σεζόν η ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή.


Αν και το τηλεπαιχνίδι ήταν να ενταχθεί και στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν της ΕΡΤ, η επιστροφή του στο τηλεοπτικό τοπίο έχει καθυστερήσει, αφού έχουν συμβεί πολλά που κινδύνευσαν να βάλουν τη δημόσια τηλεόραση στο «μάτι του κυκλώνα». Και να σας εξηγήσω τι εννοώ.


Πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές του καλοκαιριού, έλαβα αρκετά μηνύματα από κάποιους που υποστήριζαν ότι έχουν λάβει μέρος στο «Δες και Βρες», έχουν κερδίσει κάποια χρήματα κι ενώ έχει παρέλθει η συμφωνηθείσα χρονική περίοδος δεν τα έχουν εισπράξει. Τα μηνύματα αυτά ήταν αρκετά και όπως αποδεικνύεται όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στη διοίκηση της ΕΡΤ η οποία αποφάσισε να μην μείνει με τα χέρια «σταυρωμένα», αλλά να το «ψάξει» και να πάρει δραστικά μέτρα.


Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ και της έρευνας για το τι συμβαίνει, έμαθα και επιβεβαίωσα ότι η ΕΡΤ τηρούσε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας τα χρήματα που είχε συμφωνήσει στην εταιρεία παραγωγής, στο χρόνο που είχαν συμφωνήσει. Το ρεπορτάζ μάλιστα αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες στην ΕΡΤ ήταν περισσότερες, ενώ εκτός από τις υποχρεώσεις σε παίκτες δεν είχαν καλυφθεί και οι οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζομένους που αναγκάστηκαν να στραφούν στη δημόσια τηλεόραση για να λάβουν τις αμοιβές τους.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου στις αρχές του Αυγούστου η ΕΡΤ απέστειλε εξώδικο στην παραγωγή της εκπομπής ζητώντας να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, αφού η δημόσια τηλεόραση έως τότε είχε καταβάλλει τα συμφωνηθέντα ποσά. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι αυτό ήταν πρωτοφανής απόφαση και κίνηση για τη δημόσια τηλεόραση που αν και δεν είχε κανένα λόγο να «κατηγορηθεί» για κάτι, αποφάσισε να δράσει υπερασπιζόμενη παίκτες και εργαζόμενους.


Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου τέλος Αυγούστου και μετά τις πιέσεις από την ΕΡΤ, υπήρξε… ρήξη, αλλά μετά συμφωνίας, αφού από αυτή η δημόσια τηλεόραση απέκτησε τα δικαιώματα προβολής του «Δες και Βρες». Από την άλλη μεριά, μη έχοντας καταβάλλει σημαντικό μέρος των οφειλών της, αφού δεν είχε παρέλθει η συμφωνηθείσα χρονική περίοδος, αποφάσισε να «δεσμεύσει» τα χρήματα αυτά και να τα δώσει σε εργαζόμενους, αλλά και παίκτες που τα δικαιούνται μετά τη συμμετοχή τους στο τηλεπαιχνίδι.


Το αναφέρω για μία ακόμα φορά πως η δραστική αυτή στάση της δημόσιας τηλεόρασης είναι… ασυνήθιστη, αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμα και ιδιωτικά κανάλια που δεν έχουν «ευθύνη» όταν καλύπτουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους… αποποιούνται των όποιων ενεργειών.


Έτσι το επόμενο διάστημα θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις συντελεστών, αλλά και παικτών, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να επιστρέψει στη συχνότητα της ΕΡΤ1 ο Νίκος Κουρής για να συνεχίσει να παρουσιάζει το «Δες και Βρες». Προς το παρόν υπάρχουν γυρισμένα 20 περίπου επεισόδια, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλειστεί συμφωνία με την ομάδα που θα αναλάβει την παραγωγή της, χωρίς να χρειάζεται να… επέμβει ξανά η ΕΡΤ για να βρει λύσεις…!


Πηγή: newsit.gr - Μελάς Blog

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html