Αυτό είναι το μήνυμα – απάτη για δήθεν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία (ΦΩΤΟ) « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ο άγνωστος σύντροφος της Εύας Καϊλή που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Πέρα από το ότι είναι Ιταλός, έχει σπουδάσει στο Μιλάνο, δουλεύει στο Ευρωκοινοβούλιο τα τελευταία 13 χρόνια και είναι ο σύντροφος της Εύας ...

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Αυτό είναι το μήνυμα – απάτη για δήθεν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία (ΦΩΤΟ)

Κατηγορία Ελλάδα στις   1:59 π.μ.  |  Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022
Αυτό είναι το παραπλανητικό μήνυμα το οποίο αποστέλλεται σε πολίτες με σκοπό την εξαπάτησή τους και κυκλοφορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news πρόκειται για μήνυμα στο οποίο “φιγουράρει” η μακέτα του gov.gr και μέσω του οποίου ζητείται από τους παραλήπτες η επιβεβαίωση του τραπεζικού τους λογαριασμού πρποκειμένου να τους επιστραφούν χρήματα από την εφορία.


Παράλληλα “ενημερώνει” τους παραλήπτες πως για το χρηματικό ποσό το οποίο πρέπει να τους επιστραφεί, έγιναν προσπάθειες πίστωσης χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό και γι’ αυτό ζητούνται στοιχεία επιβεβαίωσης του τραπεζικού λογαριασμού του παραλήπτη με σκοπό να του αρπάξουν τις οικονομίες του.


Το Smishing

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου smishing (SMS phishing). Για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας παρέχει χρήσιμες οδηγίες.


Το Smishing (γνωστό και ως phishing μέσω SMS) συνιστά μια μορφή απόπειρας ηλεκτρονικής απάτης η οποία πραγματοποιείται μέσω σύντομων μηνυμάτων κειμένου (SMS) μέσω κινητού τηλεφώνου.


Μια επίθεση τύπου smishing εξελίσσεται ως εξής:

Το θύμα λαμβάνει ένα μήνυμα SMS στο οποίο ο αποστολέας υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο.


Το SMS είναι σύντομο, και περιέχει ένα σύνδεσμο (link).


Κάνοντας κλικ ο ανυποψίαστος χρήστης κατεβάζει στη συσκευή του κακόβουλο λογισμικό (malware) ή ανακατευθύνεται σε παραπλανητική ιστοσελίδα (malicious website) όπου του ζητείται να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα.


5 συμβουλές για να μην πέσετε θύματα του SMS phishing

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας στην ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να διαχειρίζονται με προσοχή και υπομονή τα SMS και γενικότερα τα μηνύματα που λαμβάνουν ακόμα και αν με μια πρώτη ματιά φαίνονται αληθή. Ειδικότερα συστήνονται τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης και προστασίας:


  1. Δεν θα πρέπει να πατήσετε κανένα σύνδεσμο (link) που περιλαμβάνεται μέσα στο μήνυμα.
  2. Δε θα πρέπει να απαντάτε και να αντιδράτε βιαστικά σε τέτοια μηνύματα ακόμα και αν παρουσιάζονται ως επείγοντα. Αφιερώστε λίγο χρόνο αναζήτησης στο διαδίκτυο για να διερευνήσετε την γνησιότητα του μηνύματος. Αν είναι δυνατό επικοινωνήστε με τον φερόμενο ως αποστολέα για να επιβεβαιώσετε τη γνησιότητα του.
  3. Μην δίνετε προσωπικά στοιχεία όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς/PIN καρτών, όνομα χρήστη κλπ.
  4. Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση στον εκάστοτε φορέα δεν πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συνδέσμων από κάποιο SMS μήνυμα ή email που λάβατε. Θα πρέπει να γίνεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φορέα, του οργανισμού ή της τράπεζας (ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό).
  5. Διατηρείτε τη συσκευή σας και τις εφαρμογές σας ενημερωμένεςΠηγή: sinidisi.gr Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html