Fuel Pass 2: Νέες αποφάσεις «ξεμπλοκάρουν» τις πληρωμές και για την άυλη κάρτα με το μπόνους στο επίδομα βενζίνης « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 2: Νέες αποφάσεις «ξεμπλοκάρουν» τις πληρωμές και για την άυλη κάρτα με το μπόνους στο επίδομα βενζίνης

Κατηγορία Πληρωμές στις   9:12 μ.μ.  |  Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
Από χθες, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε εξέλιξη η πληρωμή όλων όσων έκαναν αίτηση για το Fuel Pass 2 δηλώνοντας τραπεζικό λογαριασμό και iban. 

Με νέες αποφάσεις που εκδόθηκαν πριν λίγο έγκριση παίρνουν και όσοι έκαναν αίτηση για την άυλη ψηφιακή κάρτα με τα πρώτα ενημερωτικά sms, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews να καταφθάνουν τα κινητά των δικαιούχων.


Ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί, και επίσημα, ότι από σήμερα θα ξεκινούσε ο δεύτερος γύρος των πληρωμών του Fuel Pass. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί συνολικά 2.125.720 αιτήσεις για το Fuel Pass.


Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών – δικαιούχων, όπως προκύπτει, ζητά την κατάθεση του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς προτιμά το… ρευστό, θυσιάζοντας το «μπόνους» που δίνεται για την άυλη ψηφιακή κάρτα. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας. 


Δηλαδή πάνω από 7 στους 10 πολίτες (72,6%) ζητά την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.


Πιστώθηκαν 23,8 εκατ. σε 333.000 δικαιούχους

Σύμφωνα με το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι και χθες, Τρίτη, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις Τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ.


Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις δικαιούχων, αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ.


Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και χθες είχαν αποσταλεί στις Τράπεζες 111.633 εγκρίσεις για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ. 


Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή των υπολοίπων δικαιούχων για το Fuel Pass 2, που υπολογίζονται σε 1,8 εκατ. πολίτες.


Πληρωμές και για την άυλη ψηφιακή κάρτα

Εκτός από όσους έχουν κάνει αίτηση για το Fuel Pass 2 δηλώνοντας λογαριασμό, σειρά τώρα παίρνουν και όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα.


Υπενθυμίζεται οτι νέες εγκρίσεις είχαν παγώσει εδώ και μέρες και συγκεκριμένα από της 3 Αυγούστου που είχε δοθεί έγκριση για όσους είχαν κάνει αίτηση μόνο κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα ήτοι την 1η Αυγούστου.


Οι νέες αποφάσεις

Με νέες αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στη διαύγεια, όπως όλα δείχνουν ξεμπλοκάρουν και οι πληρωμές για όσους έχουν επιλέξει άυλη ψηφιακή κάρτα και σε λίγες μέρες θα έχει πληρωθεί το σύνολο όλων όσων έχουν κάνει αίτηση.


Όπως φαίνεται και από τις εντολές έγκρισης θα πληρωθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα βενζίνης μέχρι και χθες 9η Αυγούστου που σημαίνει οτι αφορά όλα τα ΑΦΜ.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα πρώτα μηνύματα για τις πληρωμές έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγα λεπτά να αποστέλλονται στους δικαιούχους. Οι πληρωμές συνήθως χρειάζονται το πολύ τρείς ημέρες μετά και την έγκριση για να πραγματοποιηθούν από τις τράπεζες οπότε ενδεχομένως τα χρήματα να πιστωθούν την Παρασκευή 12 Αυγούστου διαφορετικά το αργότερο την Τρίτη 16 Αυγούστου.


Δείτε τις αποφάσεις ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ


Έρχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης

Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να υπάρξει και ένα τρίτο πακέτο επιδότησης των καυσίμων που θα αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι αν τους επόμενους μήνες τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν να παρουσιάζουν θετική εικόνα, όπως συμβαίνει από την αρχή του 2022, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί και Fuel Pass 3 παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των τιμών η οποία, όμως, είναι μικρή και σε καμία περίπτωση δεν φθάνει για να καλύψει τη «χασούρα» που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά.


Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού τονίζοντας ότι μέσα από αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο ανοίγει ο δρόμος για νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών.


Ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει Fuel Pass 3 το φθινόπωρο:


«Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει τότε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η πορεία των καυσίμων εκείνη την περίοδο, και οι εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του έτους και ανάλογα θα πράξουμε. «Είναι πολύ νωρίς τώρα για να σας πω αν θα υπάρξει Fuel Pass 3. Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία» ξεκαθάρισε.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html