Κορονοϊός: Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» τρομοκρατεί τους ειδικούς – Θα δυσκολέψει η κατάσταση όταν φθάσει στην Ελλάδα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Κορονοϊός: Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» τρομοκρατεί τους ειδικούς – Θα δυσκολέψει η κατάσταση όταν φθάσει στην Ελλάδα

Κατηγορία Κορονοϊός στις   8:55 π.μ.  |  Τρίτη 16 Αυγούστου 2022



Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και στην υποπαραλλαγή «Κένταυρος», αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (15.08.2022) στον ΣΚΑΪ. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου εκτιμά ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας θα είναι καλή, τονίζοντας ότι σημαντικό είναι να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. 


Μέχρι σήμερα η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι καλή και διαχειρίσιμη, γεγονός που αποτυπώνεται και στην κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ. «Τα πράγματα αυτές τις ημέρες είναι καλύτερα και αυτό φαίνεται από το σύστημα Υγείας. Εδώ και 15 ημέρες και οι απλές κλίνες είναι λιγότερες και οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμες», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. 


Χαλαροί όμως θα είμαστε μέχρι την εμφάνιση της υποπαραλλαγής «Κένταυρος», η οποία δεν έχει φθάσει ακόμα στην χώρα μας και δεν έχουμε δει το «αποτύπωμά» της. «Αυτό που μας ανησυχεί η νέα παραλλαγή που δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας, γιατί σε εμάς έρχονται περίπου τρεις μήνες μετά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν κρούσματα από αυτή την υποπαραλλαγή λόγω του τουρισμού και των διακοπών. Υπολογίστε τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη που σημαίνει πως το peak θα φανεί στις αρχές του Οκτωβρίου», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. 


Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πάντως ότι τα πράγματα θα είναι καλά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι μετά ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Σημείωσε δε ότι η προώθηση των εμβολιασμών με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, που θα έρθουν το Νοέμβριο στη χώρα μας, θα συμβάλλει σημαντικά ώστε να έχουμε ένα λιγότερο πιεσμένο χειμώνα.


«Η μετάλλαξη Κένταυρος είναι πολύ μολυσματική. Και τα συμπτώματα δεν είναι απλά. Κάνει πολύ υψηλούς πυρετούς, κάνε έντονο βήχα που διαρκεί αρκετές μέρες» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ενώ σημείωσε ότι όσοι γυρίζουν από τις διακοπές τους θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν selftest. 


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html