«Τον σκότωσα γιατί με κατέδωσε στην αστυνομία» λέει ο κατηγορούμενος « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

«Τον σκότωσα γιατί με κατέδωσε στην αστυνομία» λέει ο κατηγορούμενος

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   1:15 π.μ.  |  Τρίτη 9 Αυγούστου 2022



Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες του άγριου εγκλήματος, στο χωριό Καλλιθέα Πιερίας, που ήρθαν στο φως από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός 59χρονου.


Για το έγκλημα στην Πιερία, συνελήφθη ένας 59χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και για οπλοχρησία. Ο 59χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώ απαλλάχθηκε για το αδίκημα του «εμπρησμού από πρόθεση με κίνδυνο για ξένα πράγματα».


Το έγκλημα

Το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2021, ένα ζευγάρι πολιτών αντίκρισε το απανθρακωμένο πτώμα του θύματος, μέσα σε χωράφι, δίπλα στο μαντρότοιχο των κοιμητηρίων Καλλιθέας Πιερίας. Κατά την αυτοψία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο νεκρός άνδρας ήταν δεμένος πισθάγκωνα στους καρπούς των χεριών, με νάιλον σχοινί πράσινου χρώματος.


Το μεγαλύτερο μέρος των ρούχων που φορούσε είχαν καεί, όπως και η μια από τις δύο παντόφλες, ενώ κάτω από το κεφάλι του θύματος υπήρχε λίμνη αίματος. Σε απόσταση ενός μέτρου από τα πόδια του θύματος, βρέθηκε πεσμένο ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήταν απενεργοποιημένο.


Αργότερα, διαπιστώθηκε ότι η σορός του νεκρού άνδρα ανήκε σε 45χρονο κάτοικο Καλλιθέας, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον πατέρα του κι έναν φίλο του που τον αναζητούσαν.


Χρήστες ναρκωτικών

Από την προανάκρισή προέκυψε ότι το θύμα μαζί με τον φίλο οι οποίοι ήταν χρήστες ναρκωτικών, την προηγούμενη μέρα είχαν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου ο 45χρονος να επισκεφτεί έναν γιατρό ο οποίος του συνταγογραφούσε φάρμακα.  Στη συνέχεια, μετέβησαν σε ένα φαρμακείο και προμηθεύτηκαν 6 κουτιά με ναρκωτικά χάπια (Lexotanil & Hipnostendon). Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, ο 45χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον καθ’ ομολογία δράστη και του υποσχέθηκε ότι θα του δώσει μια καρτέλα με χάπια.


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης αναζήτησαν τον ύποπτο ο οποίος ήταν σεσημασμένος και από βίντεο, διαπιστώθηκαν οι κινήσεις του δράστη, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ένα μπιτόνι το οποίο περιείχε βενζίνη κι ένα νάιλον σχοινί πράσινου χρώματος, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένοι οι καρποί του θύματος.


Στο παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το GRTimes, αναγράφονται τα εξής:


Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς και ομολόγησε την πράξη του. Ανέφερε ότι ο 45χρονος με τον οποίο είχαν πολύ στενές σχέσεις, το 2016, τον κατέδωσε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, για 21 δέντρα κάνναβης. Στη συνέχεια έφυγε στην Αυστραλία απ’ όπου επέστρεψε ύστερα από 5 χρόνια στην Κατερίνη, χωρίς και πάλι να πάει να τον επισκεφτεί.


Διευκρίνισε ότι το επίδικο βράδυ το θύμα πήγε στο σπίτι του με το ποδήλατο του και εκεί ήπιαν τσίπουρο και κάπνισαν χασίς. Τότε ξεκίνησε με το θύμα συζήτηση για το περιστατικό του 2016, ώσπου τελικά στις 4 τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, ενώ οι δυο τους καθόντουσαν στο σαλόνι τους σπιτιού του, αυτός του επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο και τον ακινητοποίησε χτυπώντας τον με το κοντάκι της καραμπίνας στο κεφάλι. Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι τότε του έδεσε πισθάγκωνα τα χέρια με το σχοινί ενώ το θύμα τον παρακαλούσε να τον λύσει. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατέθεσε ότι αγνόησε τις παρακλήσεις του θύματος, αφού πλέον είχε πάρει τις αποφάσεις του και πρόσθεσε ότι για να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα έπρεπε να πιεί πολύ τσίπουρο και να καπνίσει χασίς.


Μετά επιβίβασε το θύμα στο μπροστινό κάθισμα ΙΧ αυτοκινήτου και κατευθύνθηκε προς τα κοιμητήρια της Καλλιθέας. Εκεί όπως ανέφερε, αποβίβασε το θύμα στην πίσω πλευρά των κοιμητηρίων, το έβαλε να καθίσει στο έδαφος και αφού το ρώτησε να του εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τον κατέδωσε στη Δίωξη Ναρκωτικών, στη συνέχεια τοποθέτησε στο στόμα του την κάννη της κοντόκαννης καραμπίνας που είχε φέρει μαζί του και τον πυροβόλησε μια φορά.




Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html