Απατεώνες άρπαξαν 60.000 ευρώ από εταιρία – Υπέκλεψαν τους κωδικούς e-banking « Enimerosi 247

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Power Pass – Fuel Pass: Έκτακτη πληρωμή για το επίδομα ρεύματος, μέχρι πότε οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης

Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ παραμένει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρί...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Απατεώνες άρπαξαν 60.000 ευρώ από εταιρία – Υπέκλεψαν τους κωδικούς e-banking

Κατηγορία Δυτική Ελλάδα στις   2:05 μ.μ.  |  Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022


Νέα απάτη κόστισε 60.000 ευρώ σε εταιρία στην Πάτρα. Οι απατεώνες προσποιήθηκαν τους πελάτες σε υπάλληλο του λογιστηρίου της επιχείρησης.


Η απάτη της εταιρίας στην Πάτρα έγινε με την κλασική, πλέον, μέθοδο της υποκλοπής κωδικών πρόσβασης του e-banking, μέσω αποστολής συνδέσμου που παραπέμπει σε εικονικό περιβάλλον ιστοσελίδας τράπεζας.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης, έκαναν φτερά καταθέσεις, ύψους 60.000 ευρώ.


Οι δράστες τηλεφώνησαν στο λογιστήριο, προσποιήθηκαν τους πελάτες που ήθελαν να κάνουν μία παραγγελία. Κατόπιν, απέστειλαν ψευδές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που υποτίθεται πως παρέπεμπε στο κανονικό web-banking της εταιρίας για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή και ο υπάλληλος, χωρίς να το καταλάβει, πληκτρολόγησε τους κωδικούς πρόσβασης.


Αυτομάτως, οι απατεώνες υπέκλεψαν τους κωδικούς και απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό, μεταφέροντας 60.000 ευρώ σε άλλη τράπεζα.


Πηγή: newsit.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html