Τριτοκοσμικές εικόνες στην «Ελλάδα του 2022»: Μεταφέρουν ασθενείς με αγροτικά, ελλείψεις σε ΕΚΑΒ και προσωπικό (βίντεο) « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Τριτοκοσμικές εικόνες στην «Ελλάδα του 2022»: Μεταφέρουν ασθενείς με αγροτικά, ελλείψεις σε ΕΚΑΒ και προσωπικό (βίντεο)

Κατηγορία Υγεία στις   12:40 μ.μ.  |  Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022




Ο νευροχειρουργός και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Νίκος Χαφτούρας μίλησε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία αλλά και για τα ασθενοφόρα που έχουν «παλιώσει» και δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εποχής.


Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ελλάδας, καθώς παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΚΑΒ.


Σύμφωνα με το mega, στην Ελλάδα υπάρχουν 850 ασθενοφόρα, 30 μηχανές και 3.900 υπάλληλοι, με ειδικότητες αυτές των οδηγών και των διασωστών.


Όσον αφορά στον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ στα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου, υπάρχει 1 ασθενοφόρο ανά νησί, με εξαίρεση την Ρόδο, Κρήτη και Μυτιλήνη. Ειδικότερα, για τα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα καλύπτεται με βάση τα διεθνή στάνταρτ το 65-70%.


Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, περίπου 1.200 ατόμων, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να βγαίνουν δύο ασθενοφόρα σε κάθε πόλη του ΕΚΑΒ.


Ο κ. Χαφτούρας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί και τις ελλείψεις νοσοκομειακού υλικού, αλλά και για τα «γερασμένα» ασθενοφόρα.


Συγκεκριμένα, ανέφερε ο νευροχειρουργός και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας: «Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Ασθενείς μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων. Τους πολίτες της επαρχίας τους έχουν για πολίτες πέμπτης κατηγορίας».


Στην Μαγνησία, σύμφωνα με τον κος Χαφτούρα, υπάρχει έλλειψη σε οδηγούς στα ασθενοφόρα, στο κέντρο Υγείας της Ζαγοράς δεν υπάρχει ένας μόνιμος γιατρός, επίσης δεν υπάρχει παιδίατρος.


Γενικά, η πρωτοβάθμια υγεία «νοσεί» και οι πολίτες αισθάνονται ανασφαλής.


Ο Νίκος Χαφτούρας κάλεσε την πολιτεία να δώσει κίνητρα σε γιατρούς να προσληφθούν σε αυτούς τους νομούς της Ελλάδας και να ενισχύσει την πρωτοβάθμια υγεία και περίθαλψη.



Πηγή: dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html