«Ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι» – Αγελάδες τρώνε κάθε 15 μέρες και πεθαίνουν από ασιτία στη Θεσπρωτία « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

«Ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφίμι» – Αγελάδες τρώνε κάθε 15 μέρες και πεθαίνουν από ασιτία στη Θεσπρωτία

Κατηγορία Τοπικά νέα στις   10:00 π.μ.  |  Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022


Tις τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει ένα κοπάδι από αγελάδες σε χωριό της Θεσπρωτίας, παρουσίασε σε ανάρτησή της στο Instagram η Κατρίνα Τσάνταλη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης «A Little Shelter», που ασχολείται με την περίθαλψη και υιοθεσία ζώων.

«Ένα ολόκληρο χωριό “βρωμάει ψοφίμι”» γράφει η κ. Τσάνταλη για τις αγελάδες στο χωριό Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας, οι οποίες «έχουν ιδιοκτήτη, πεθαίνουν από ασιτία και μένουν, όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από την μάνα γη». Η κ. Τσάνταλη προσθέτει πως έχει ήδη καταθέση μήνυση στην Εισαγγελία Ηγουμενίτσας, ενώ η απάντηση της αστυνομίας, όταν παρουσίασε τα δεδομένα, ήταν πως «είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν».


Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν» προσθέτει η συγγραφέας για να παρουσίασει το βάσανο των συγκεκριμένων αγελάδων».





Ολόκληρη η ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:

«Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα τους. Είναι κάποιοι που με στόχο μόνο επιδοτήσεις, παίρνουν ζώα και …ποιος ασχολείται περαιτέρω; Συνήθως γίνεται έλεγχος.. Εδώ έλεγχος δεν γίνεται ΟΥΤΕ κατόπιν μήνυσης. Δικής μου μήνυσης. Παρότι υπάρχει διαδικασία, υπάρχει νόμος…

Δεν. Εφαρμόζεται. Τίποτα.


Την περασμένη Παρασκευή, έλαβα ένα προσωπικό μήνυμα στο inbox μου με τις εικονιζόμενες φωτογραφίες (& κάποιες επιπλέον) και πως ένα ολόκληρο χωριό «βρωμάει ψοφίμι». Ζώα που έχουν ιδιοκτήτη, πεθαίνουν από ασιτία και μένουν, όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από την μάνα γη. Η απάντηση της αστυνομίας (από την Δευτέρα που έχει καταθέσει ο δικηγόρος μας μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ηγουμενίτσας κατά του ιδιοκτήτη Φ.Ζ.) είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν. Ο δε προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας με τον κ. Κασσανδρινό, μας… κοροϊδεύει ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον κτηνοτρόφο. Μέχρι στιγμής, ο κτηνίατρος της Περιφέρειας δεν έχει ελέγξει ακόμη καμία από τις εικονιζόμενες αγελάδες. Η αστυνομία πάλι δεν βρίσκει λόγο να μεταβεί εκεί, παρότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για τον κτηνοτρόφο.


Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν. Να γεννιούνται τα μοσχαράκια τα οποία πωλούνται για κρέας. Κακοποίηση, ακραίος βασανισμός αλλά… ότι μπαίνει στην τσέπη καλό είναι!


Εάν η κτηνιατρική υπηρεσία, βγάλει πόρισμα πως οι εικονιζόμενες αγελάδες είναι καλά στην υγεία τους, θα κατατεθεί επιπλέον μήνυση στον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος.


Έχουμε ήδη βρει χώρο για να φιλοξενηθούν τα ζώα και να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Το μόνο που Θέλουμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε πριν να είναι αργά (για όλα).


Για να λειτουργήσει κάτι σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούν τα media και να γίνει ένα θέμα «viral».


– Αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ/ κτηνιατρική υπηρεσία.

– Τοποθεσία: Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας»




Για τη μήνυση που κατέθεσε κατά του ιδιοκτήτη των αγελάδων ο φιλοζωικός οργανισμός «A Little Shelter», μίλησε στο protothema.gr ο δικηγορος της οργάνωσης κ. Αλέξανδρος Κασσανδρινός, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής έχει υπάρξει μεγάλη αδιαφορία απο τους αρμόδιους φορείς.




Συγκεκριμένα ο κ. Κασσανδρινος ανέφερε: «Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας αποκαλύπτουν τον βασανισμό και την κακοποίηση τριάντα περίπου αγελάδων. Καταθέσαμε ως φιλοζωική οργάνωση σχετική μήνυση την Δευτέρα 8 Αυγούστου στο ΑΤ Παραμυθιας, κοινοποιούμενη ταυτόχρονα στην Εισαγγελία Ηγουμενίτσας ζητώντας αφενός την ενεργοποίηση του αυτοφώρου για τον δράστη/ιδιοκτήτη των βοοειδών, αφετέρου την άμεση προσωρινή απομάκρυνση των υποσιτισμένων αγελάδων απο εκεί. Η κωλυσιεργία των αρχών – Αστυνομικο τμήμα, Κτηνιατρικη Υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και της ίδιας τηε Περιφέρειας ειναι εμφανής και μας προβληματίζει.


Μέχρι και σήμερα δεν εχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη κτηνιατρου για αυτοψία στον εν λογω χώρο, ενώ όλως περιέργως εχει γίνει συνάντηση του δράστη με επικεφαλή της Κτηνιατρικής Υπηρεσιας. Εμπαιγμός και κοροϊδία δηλαδη. Να σημειωθεί οτι ο κτηνοτρόφος δεν διέθετει εγκατάσεις που να πληρούν προδιαγραφές κτηνοτροφικής μονάδας και είχε εκτεθειμένα τα ζώα σε ακραίες καιρικές συνθήκες: άλλοτε σε κρύο και βροχή και άλλοτε σε ζέστη και καύσωνα, όπως τουλάχιστον φαίνεται, ενω ψοφούν το ένα μετά το άλλο και τα κουφάρια παραμένουν εκει. Παρ’ όλα αυτά φέρεται να διατηρούσε την άδεια κτηνοτρόφου και να εισπράττει κανονικά τις επιδοτήσεις για όλα αυτα τα ζώα.


Αναφορικά με τις ποινες, πέραν των διοικητικών προστίμων που πρέπει να επιβληθούν, υπάρχουν και ποινικές κυρωσεις ως οι νομοι 4745/20 και 4830/21 ορόζουν, που μπορούν αν φτάσουν την ποινή κάθειρξης έως 10 χρονια κατ’ ανώτατο όριο και επιπλεον επιβολή χρηματικού προστίμου εως 50.000 ευρω».


Πηγή: protothema.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html