Power Pass: Έτσι θα υπολογίσετε το πόσο της επιδότησης ρεύματος λίγο πριν σας ανακοινωθεί κι επίσημα « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Power Pass: Έτσι θα υπολογίσετε το πόσο της επιδότησης ρεύματος λίγο πριν σας ανακοινωθεί κι επίσημα

Κατηγορία Επιδόματα στις   8:05 π.μ.  |  Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022


Μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχει πληρωθεί το Power Pass, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει επίσημα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αυτή την εβδομάδα έρχεται - σύμφωνα και με τις επίσημες διαβεβαιώσεις - η καταβολή των χρημάτων για το Power Pass, με τους δικαιούχους να ενημερόνται με sms ή e-mail για την έγκριση της αίτησής τους, αλλά και για το ακριβές ποσό που θα τους πιστωθεί.


Για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.


Το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος υπολογίζεται ως ποσοστό 60% επί του θετικού υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής του λογαριασμού των ποσών έκπτωσης:

α) που έχει χορηγηθεί από τον ειδικό λογαριασμό με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» του άρθρου εξηκοστού πρώτου του ν. 4839/2021 και

β) που έχει ήδη χορηγηθεί από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας επί της κατανάλωσης ενέργειας του λογαριασμού.


Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζεται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης. Επίσης, σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά σε παροχή οικιακής χρήσης, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.


Παραδείγματα για το ποσό της αποζημίωσης από το Power Pass

  • Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.
  • Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.
  • Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω, και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.


Πηγή: dikaiologitika.gr

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html