Fuel pass: Οι ίδιοι μεγάλοι χαμένοι ξανά, πότε οι αιτήσεις και η πληρωμή « Enimerosi 247

Αναγνώστες

Translate

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Σχόλια-Eπικοινωνία

Τις καταγγελίες, τα παράπονα, τις απόψεις σας και ότι
χιουμοριστικό έχετε να πείτε, μπορείτε να τα στείλετε στο email: enimerosi247@hotmail.com


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Fuel pass: Οι ίδιοι μεγάλοι χαμένοι ξανά, πότε οι αιτήσεις και η πληρωμή

Κατηγορία Επιδόματα στις   11:37 π.μ.  |  Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022




Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της αίτησης για το fuel pass προκειμένου οι εκδρομείς να λάβουν επίδομα βενζίνης για τις διακοπές του Αυγούστου.


Σύμφωνα με όσα είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή ή το Σαββατοκύριακο για αιτήσεις. 


Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και, θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν το επίδομα βενζίνης -Fuel Pass 2 στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.


Όπως και στον πρώτο κύκλο του επιδόματος η αίτηση θα ανοίξει με βάση το ΑΦΜ. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος αιτήσεων με βάση το ΑΦΜ, οι αιτήσεις θα είναι ελεύθερες για όλους. Η πίστωση των χρημάτων για γίνει μέσα σε τρεις μέρες και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.


Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.


Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας. Και σε αυτή τη πληρωμή αναμένεται να μην συμπεριληφθούν οι κατόχοι μηχανής 50 κυβικών εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.


Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων και να εξαργυρώσουν το ποσό στα πρατήρια, είτε να λάβουν την ενίσχυση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.


Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ, ενώ αυτοί που θα επιλέξουν να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους, θα λάβουν μικρότερη επιδότηση.


Ειδικότερα, για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ, έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς. Έτσι τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή της κύριας κατοικίας και το είδος του οχήματος ως εξής:


Στα 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα, με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα.


Στα 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα.


Στα 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα


Στα 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα.


Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων diesel, θα λάβουν διπλή επιδότηση, αφού εκτός από το fuel pass θα συνεχίσουν για το επόμενο 3μηνο να λαμβάνουν και επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία.


Πηγή: dikaiologitika.gr 

Σας άρεσε; Πατήστε...
loading...

google-site-verification: googledd843cc8cd9e15a6.html